Chadwick Boseman in trailer Marshall

Chadwick Boseman in trailer MarshallOpen Road Films heeft de officiële trailer vrijgegeven voor Marshall, met in de hoofdrol Chadwick Boseman (Black Panther, 42, Captain America: Civil War) als de eerste zwarte rechter aan het Amerikaanse hooggerechtshof Thurgood Marshall. Bekijk de trailer hieronder.

[youtube C_bfOWof0Sg]

Marshall is gebaseerd op een waargebeurd incident in het leven van Thurgood Marshall, de eerste zwarte rechter aan het Amerikaanse hooggerechtshof, toen hij nog een jonge advocaat was. Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog stuurt een bijna bankroete NAACP stuurt de jonge Marshall naar het conservatieve Connecticut om een zwarte chauffeur te verdedigen tegen zijn rijke werkgever in een seksueel misbruik en poging tot moord-zaak, die al snel voer voor tabloids is geworden. Hij moet samenwerken met een Joodse advocaat, Samuel Friedman, in een strijd tegen een segregrationele rechtbank. Zij vechten samen tegen een vijandelijke storm van angst en vooroordelen om de waarheid te achterhalen, en leggen daarmee het grondwerk voor de burgerrechtenbeweging die daarna komt.

De film heeft ook rollen voor Josh Gad, Kate Hudson, Dan Stevens, James Cromwell, Sterling K. Brown en Keesha Sharp. Reginald Hudlin regisseert Marshall, welke te zien zal zijn vanaf 13 oktober.