Challenge | 10 films die een grote impact op je hebben gemaakt

Er zijn vele ”challenges” op internet te vinden, de een nog flauwer dan de andere. Toch verschijnen er af en toe ook leuke dingen. Zoals een challenge waarbij de deelnemers gevraagd worden om iedere dag een film te delen die veel indruk op ze heeft gemaakt. Martijn Pijnenburg werd hiervoor uitgedaagd en plaatst de films dit keer niet via zijn profiel, maar via Filmhoek.

Als ”professioneel tegendraads persoon” heb ik weinig met al die spelletjes en challenges, welke regelmatig via Facebook voorbij komen. Toch werd ik onlangs uitgedaagd om mee te doen. De persoon die mij hier voor vroeg was niemand minder dan Robin Appelo, die nare vent van Dutchy Marketing en Schokkend Nieuws.

De challenge draaide om het delen van films op je Facebookprofiel. De bedoeling was dat je iedere dag een film deelde die veel indruk op je heeft gemaakt. Dat klonk als een leuk idee. Desondanks had ik er nog niet meteen wat mee gedaan. Robin denkt waarschijnlijk dat ik hem vergeten ben, maar dat is niet zo. Ik ga de challenge wel degelijk aan.

Toch blijf ik tegendraads en daarom ga ik het niet via mijn eigen profiel doen, maar via de Facebookpagina van Filmhoek. Niet alleen omdat ik koppig en eigenwijs ben, maar ook omdat ik hiermee meer filmliefhebbers kan gebruiken.

Naast het delen van filmposters en bijbehorende uitleg zal ik in deze post het lijstje bijhouden.

  1. Toy Story
  2. The Lost World: Jurassic Park
  3. Braveheart
  4. The Faculty
  5. Reqieum for a Dream
  6. Cannibal Holocaust
  7. Fight Club
  8. American History X
  9. Eurotrip
  10. Taxi Driver

De films zie je vanaf vandaag verschijnen op Facebook en later kun je vanaf hier alles nog eens rustig teruglezen.

Oh ja, ik moest zelf ook nog iemand nomineren om mee te doen. Ik kies voor James Cameron, regisseur voor onder andere Terminator en Titanic. Dit omdat hij zich de laatste tijd vaak kritisch uitlaat over zo’n beetje alles en iedereen. Ik ben benieuwd welke films hij nou wel leuk vindt. En James, je eigen films noemen mag niet!

Challenge | 10 films die een grote impact op je hebben gemaakt 2

Wil jij deze challenge ook doen? Leuk, laat het ons vooral weten.