Charlie en Hannah Gaan Uit vanaf 14 juni in de filmtheaters

De Vlaamse film Charlie en Hannah Gaan Uit is een prettig gestoorde romantische komedie over liefde, seks, en – vooral – exen, vol met bizarre ontmoetingen en verbijsterende gebeurtenissen. Regisseur Bert Scholiers speelt in zijn fantasierijke speelfilmdebuut als een trippende Woody Allen of Noah Baumbach met de vorm, met inventieve beeldgrapjes, kleur en zwart-wit, wisselende beeldformaten en verwijzingen naar de stille cinema en klassieke Italiaanse horror.

Charlie en Hannah Gaan Uit

Tijdens een drankovergoten vrijdagnacht nemen twintigers Charlie en Hannah een magisch snoepje en alles en iedereen om hen verandert. Al slenterend door Antwerpen en pratend over omgaan met exen en relaties, belanden ze in de meest bizarre situaties. Het ene moment zitten ze nog in een Antwerpse kroeg, het volgende moment lopen ze over een sneeuwvlakte, in een kosmisch zwart gat of zitten ze achter een vliegende ananas aan.

Charlie en Hannah Gaan Uit is geregisseerd door Bert Scholiers. De hoofdrollen worden gespeeld door Evelien Bosmans, Patrick Vervueren, Daphne Wellens, Sigrid ten Napel, Steef de Bot.

Charlie en Hannah Gaan Uit wordt uitgebracht door Windmill Film Distribution en is vanaf 14 juni te zien in de Nederlands filmtheaters en online op Picl. De film is de openingsfilm op het Belgisch Film Festival dat op 7 juni van start gaat.