Charlie Hunnam niet langer in Fifty Shades of Grey

Universal Pictures en Focus Features hebben aangekondigd dat Charlie Hunnam niet langer Christian Grey zal gaan spelen in Fifty Shades of Grey. De filmstudio zei in een verklaring:

“The filmmakers of ‘Fifty Shades of Grey’ and Charlie Hunnam have agreed to find another male lead given Hunnam’s immersive TV schedule which is not allowing him time to adequately prepare for the role of Christian Grey.”

De rechten voor de verfilming van de drie boeken van E. L. James waren al in maart 2012 verkregen. Focus Features zal de eerste film in samenwerking met Universal maken. Fifty Shades of Grey is een wereldwijd fenomeen geworden en is al in meer dan vijftig talen vertaald. Van de trilogie zijn al meer dan 70 miljoen exemplaren verkocht in zowel boeken als e-books, waarmee het een van de snelst-verkopende serie ooit is geworden.

Anastasia is net afgestudeerd aan de universiteit, samen met haar beste vriendin Kate. Terwijl Kate aan de slag gaat bij een lokale krant, komt Anastasia moeilijk aan de bak met haar universitaire graad en besluit ze een baan aan te nemen in een bouwmarkt. Op een dag vraagt een zieke Kate haar om een interview over te nemen met ene Christian Grey. Een succesvolle entrepreneur en miljardair. Het blijkt het begin te zijn van een bijzondere relatie.

De film komt in augustus 2014 uit en in de hoofdrollen zien we Dakota Johnson en Jennifer Ehle. Sam Taylor-Johnson doet dienst als regisseur.