Chernobyl schrijver werkt aan Pirates of the Caribbean reboot

In februari werd onthuld dat Deadpool schrijvers Rhett Reese en Paul Wernick niet langer het volgende deel van de Pirates of the Caribbean-franchise van Walt Disney Pictures zouden schrijven. Nu meldt The Hollywood Reporter dat scenarioschrijvers Ted Elliott en Craig Mazin ingehuurd zijn om het verhaal van de zesde film in de serie te kraken.

Elliott is een veteraan van de Pirates-films, die de eerste vier films heeft geschreven met zijn voormalige partner Terry Rossio. Hij schreef ook de originele Aladdin, The Mask of Zorro, Shrek en de meer recente The Lone Ranger. Mazin is geen onbekende in franchisewerk, hij heeft Scary Movie 3 & 4, The Hangover Part II & III en The Huntsman: Winter’s War geschreven. Hij ontving onlangs lof voor het schrijven van HBO’s Chernobyl.

De studio heeft gezocht naar een manier om de franchise in leven te houden na de vijfde film in 2017. Na onthullingen van vermeend huiselijk geweld tussen ster Johnny Depp (Fantastic Beasts: The Crimes of Grindewald) en ex-vrouw Amber Heard (Aquaman) en zijn altijd stijgende salaris, heeft de studio een reboot overwogen.

De Pirates of the Caribbean-franchise begon in 2003 met The Curse of the Black Pearl, die over het algemeen positieve beoordelingen van critici ontving en bijna $700 miljoen aan de wereldwijde kassa verdiende en vijf Oscar-nominaties, waaronder Depp voor beste acteur. Dit succes leverde vier sequels op die, hoewel ze over het algemeen afnamen in kritische ontvangst, nog steeds kassuccessen waren.