Chris Evans in The Red Sea Diving Resort trailer

Netflix heeft de officiële trailer vrijgegeven voor regisseur Gideon Raff’s The Red Sea Diving Resort, met in de hoofdrol Chris Evans. Bekijk de trailer hieronder. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. In de vroege jaren 80 hielp een groep internationale agenten en Ethiopiërs om duizenden vluchtelingen naar Israël te smokkelen. Ze maakten daarbij gebruik van een verlaten hotel in Soedan.


The Red Sea Diving Resort

The Red Sea Diving Resort is gebaseerd op een van de meest opmerkelijke reddingsmissies ooit, de uittocht van de Ethiopische Joden uit Soedan naar Israël in de vroege jaren ’80. Evans speelt Ari Kidron, de Mossad-agent die de missie leidde. Het verhaal begint in de late jaren ’70 toen het spionagentschap een opdracht kreeg die heel anders was dan zijn gebruikelijke activiteiten toen het werd bevolen te helpen bij de overdracht van duizenden Ethiopische Joden die vastzaten in vluchtelingenkampen in Soedan en deze te brengen naar de Joodse staat. Het bureau vestigde een verkapte basis in een verlaten vakantiedorp in Soedan en zette een handvol medewerkers (waaronder een team van Ethiopiërs) in om de exodus naar het Beloofde Land te lanceren en te begeleiden, door zee, en door de lucht, in de vroege jaren 1980.

Andere rollen zijn er voor Haley Bennett (The Magnificent Seven), Alessandro Nivola (American Hustle), Michael Kenneth Williams (Vice), Michiel Huisman (The Haunting of Hill House), Greg Kinnear (As Good as It Gets), Ben Kingsley (Gandhi) en Kenneth Williams.

Vanaf 31 juli is The Red Sea Diving Resort te zien op Netflix.