Chris Evans speelt Gene Kelly in aankomende film

Volgens Deadline gaat Chris Evans de rol van Gene Kelly spelen in een aankomende titelloze film over de legendarische acteur. De site merkt op dat de film is gebaseerd op een origineel idee van Evans. Het gaat over een 12-jarige jongen die in 1952 op de MGM lot werkt en een denkbeeldige vriendschap vormt met de iconische acteur Gene Kelly. Momenteel is er geen studio aan de film verbonden en is er ook nog geen andere concrete informatie over de film beschikbaar gesteld.

Chris Evans als Gene Kelly

Gene Kelly, geboren op 23 augustus 1912, was een Amerikaans acteur, danser, zanger, filmregisseur en producer. Hij ging naar de universiteit van Pittsburgh en ging vervolgens naar Broadway. Zijn eerste stuk was in 1938 en heette Leave It to Me. Vanaf 1942 begon hij in films te spelen.

Kelly is vooral bekend om zijn optredens in films als Cover Girl (1944), Anchors Aweigh (1945), waarvoor hij werd genomineerd voor een Academy Award voor Beste Acteur, On the Town (1949), zijn regiedebuut, An American in Paris (1951); Singin’ in the Rain (1952); Brigadoon (1954). Kelly maakte zijn filmdebuut met Judy Garland in For Me and My Gal (1942).

Hij stond bekend om zijn energieke en atletische dansstijl, zijn knappe uiterlijk en de sympathieke personages die hij op het scherm speelde. Hij speelde in, choreografeerde of co-regisseerde enkele van de meest gewaardeerde muziekfilms van de jaren veertig en vijftig. In 1952 kreeg hij een ere-Oscar voor zijn gehele werk.

Naast de korte samenvatting meldde Deadline ook dat Evans de film samen met Mark Kassen zal produceren. Het bedrijf T-Street Productions van Rian Johnson en Ram Bergman is ook verbonden als producer, met drievoudig Academy Award-genomineerde John Logan die zowel het script schrijft als produceert.

De aankomende film zal een soort reünie zijn voor het trio van Johnson, Bergman en Evans, die allemaal samenwerkten aan de hitfilm Knives Out.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter