Chris Pine in gesprek voor rol Dungeons & Dragons film

Terwijl hij zich opmaakt voor de release van het langverwachte DC Extended Universe-vervolg Wonder Woman 1984, kijkt Chris Pine naar de toekomst. Hij voert namelijk gesprekken om een rol te spelen in Jonathan Goldstein en John Francis Daley‘s Dungeons & Dragons film. Dit meldt Variety.

Dungeons & Dragons film

Eerder werd gemeld dat Goosebumps-regisseur Rob Lettermen de Dungeons & Dragons film in 2016 zou regisseren, maar dat project is nooit uitgekomen en is verschillende iteraties ondergaan. De nieuwe film wordt herschreven en geregisseerd door Goldstein en Daley, het duo achter Game Night.

Role-playing game Dungeons & Dragons werd voor het eerst populair in 1974 en heeft sindsdien miljoenen spelers en fans over de hele wereld verzameld. Het immens populaire spel heeft gedurende zijn vier decennia ook talloze schrijvers, regisseurs, game-ontwerpers en andere creatieve professionals beïnvloed. De speelfilm werd voor het eerst aangekondigd in 2013, toen er een geschil over rechten begon tussen de studio en Hasbro (het moederbedrijf van uitgeverij Wizards of the Coast), maar de problemen werden vorig jaar opgelost en de film blijft in ontwikkeling. De iconische RPG van Gary Gygax en Dave Arneson, die voor het eerst werd geadapteerd voor het kleine scherm als een geanimeerde televisieserie in 1983, werd in 2000 omgezet in een live-action speelfilm geregisseerd door Courtney Solomon. De film was noch een kritisch noch een financieel succes, maar het leidde wel tot een vervolg, namelijk Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God in 2005 en het DVD vervolg Dungeons & Dragons: The Book of Vile Darkness in 2012.

De film, die wordt gecoproduceerd en medegefinancierd door Hasbro, eOne en Paramount Pictures, staat momenteel gepland voor een release op 27 mei 2022.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter