Christine Baranski rol in Into the Woods

Christine Baranski (Chicago, Mamma Mia) zou een rol gaan spelen in Walt Disney Pictures‘ filmadaptatie van Stephen Sondheim‘s musical Into the Woods.

Into the Woods is een combinatie van de bekende sprookjes van Assepoester, Raponsje, Sjaak en de Bonenstaak en het verhaal van de Bakker en zijn vrouw die wanhopig naar een kind verlangen. Helaas zijn de Bakker en zijn vrouw door een heks vervloekt zodat ze geen kinderen kunnen krijgen. Ze moeten verschillende proeven doorstaan om de vloek op te heffen. Zo moeten ze de heks een koe bezorgen die zo wit als melk is, een kap die zo rood als bloed is, haar dat zo geel als maïs is en een muiltje dat zo zuiver als goud is.

Rob Marshall (Chicago, Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides) regisseert de film, welke gebaseerd is op de Tony-winning musical door James Lapine en legendarische componist Stephen Sondheim. Into the Woods wordt geproduceerd door Marshall, John DeLuca, Marc Platt en Callum McDougall. De hoofdrollen worden gespeeld door Meryl StreepJames Corden, Emily Blunt, Johnny Depp, Anna Kendrick, Chris Pine, Billy Magnussen, Mackenzie Mauzy, Lucy Punch, Tammy Blanchard, Christine Baranski, Tracey UllmanLilla Crawford en Daniel Huttlestone. De film is vanaf 29 januari 2015 te zien in de Nederlandse bioscoop.