Cine start petitie voor Nederlandse release A Wrinkle in Time

Nadat bekend werd dat Disney de Nederlandse bioscooprelease van A Wrinkle in Time heeft opgeschort, heeft Cine.nl in samenwerking met The Women’s March the Netherlands een online petitie gestart om Disney NL en The Walt Disney Company op te roepen om de Nederlandse release van A Wrinkle in Time door te laten gaan.

Op 19 maart kondigde VPRO Cinema aan dat A Wrinkle in Time, de film van regisseur Ava DuVernay met rollen van o.a. Oprah WinfreyReese WitherspoonMindy KalingChris PineGugu Mbatha-RawZach Galifianakis, niet meer in de Nederlandse en Belgische bioscopen wordt uitgebracht. Het feit dat er niet eens een reden wordt gegeven door Disney NL waarom deze film niet in de Nederlandse en Belgische bioscopen wordt uitgebracht vinden ze bij Cine.nl schokkend.

De verklaring kan duidelijk niet liggen in de verkoopcijfers in Amerika: er zijn vele andere films die een soortgelijke openingsweek hebben gehad maar vervolgens wel uit kwamen in Nederland.  Cine.nl roept Disney op om z.s.m. te reageren. Wil je zelf de petitie ondertekenen? Dan kan dat hier.

Jennifer Lee schreef het script, gebaseerd is op het gelijknamige boek van Madeleine L’Engle. Het boek uit 1962 is de eerste in een reeks van vier, het zogenaamde Time Quartet. De vervolgen heten A Wind in the DoorMany Waters en A Swiftly Tilting PlanetA Wrinkle in Time wordt op L’Engle’s officiële site als volgt omschreven:

Meg Murry, her little brother Charles Wallace, and their mother are having a midnight snack on a dark and stormy night when an unearthly stranger appears at their door. She claims to have been blown off course, and goes on to tell them that there is such a thing as a tesseract, which, if you didn’t know, is a wrinkle in time.

Meg’s father had been experimenting with time-travel when he suddenly disappeared. Will Meg, Charles Wallace, and their friend Calvin outwit the forces of evil as they search through space for their father?

VOLG ONS

Wil je als eerste op de hoogte zijn van het laatste film– en serienieuws? Volg Entertainmenthoek dan op FacebookInstagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram