CinemAsia Film Festival 2019 van start!

Deze week is de 12de editie van CinemAsia van start gegaan! Het festival werd opgericht in 2003 met als doel het tegengaan van stereotypering en het geven van een stem aan Aziatische Nederlanders. Wegens het succes van de voorgaande jaren is deze editie van CinemAsia groter dan ooit tevoren. Het programma bestaat uit maar liefst 35 films, uit 14 landen en regio’s, waaronder Taiwan, Vietnam, Filipijnen, India, Maleisië, China, Zuid-Korea, Japan en Indonesië. De films die op het festival draaien behandelen maatschappelijke thema’s als identiteit, multiculturalisme en LGBTQ relaties. Verschillende filmvertoningen gaan gepaard met Q&A’s van speciale gasten,  in veel gevallen met de filmmakers zelf. Tot slot zijn er naast de films ook andere culturele activiteiten, zoals een Aziatische keuken, een arcade feestje en een karaoke avond.

Aankomende vrijdag en zaterdag zullen wij ook aanwezig zijn op het festival. Volg onze site dus voor uitgebreid verslag. Vorig jaar schreven wij over CinemAsia on Tour. De blog daarover kun je hier lezen.

Van 5 tot 10 maart opent CinemAsia Film Festival de deuren van de filmtheaters Kriterion, Rialto en Lab111. Wil je meer weten? Download dan hier hun programma, of bezoek de website van CinemAsia. Kijk ook op hun Facebook pagina voor updates.