Cineweek | Waarom ActionFlix het uitproberen waard is

Een paar maanden geleden lanceerde Nederlandse filmmaker Roel Reiné ActionFlix, een streamingdienst speciaal voor actiefilms. Dat klonk als een leuk idee…maar gezien er al 468 andere services zijn, is het wellicht een beetje teveel van het goede. Toch kon ik het als zelfverklaard ”streamingexpert” niet laten om deze eens uit te testen. Tot mijn verbazing blijkt ActionFlix in de praktijk interessanter dan gedacht, maar om een andere reden dan je waarschijnlijk zou denken.

We leven in een wereld waar je er niet meer bijhoort als je geen eigen streamingdienst hebt. Vandaar dat ook Roel Reiné – regisseur van films als Redbad en Michiel de Ruyter – er eentje begonnen is. Het gaat hier om ActionFlix, een dienst gericht op actiefilms. Ondanks dat er misschien al genoeg van dit soort services zijn, bleek het nog best een degelijk platform. Dit met name omdat ActionFlix slechts €1,99 per maand kost. Daarbij krijg je ook nog eens drie dagen van tevoren een mailtje met de mededeling dat er een afschrijving aan zit te komen. Zo wordt voorkomen dat je vergeet dat je nog een abonnement had lopen. Toch netjes vind ik.

ActionFlix

ActionFlix Aanbod

Het aanbod bestaat voor een groot deel uit het werk van Reiné en dat zijn zover ik gezien heb niet de beste films. Toch vind ik het als Nederlandse filmliefhebber altijd interessant om werk te zien dat in hetzelfde land is geproduceerd als dat ik vandaan kom. Daarnaast kun je als abonnee nog genieten van handjevol klassieke actiefilms, waaronder The General met Buster Keaton en animatiefilm Gulliver’s Travels. Al zou ik die laatste niet echt als actiefilm beschouwen.

Tenslotte geeft Reiné beginnende filmmakers ook nog de mogelijkheid om hun werk via ActionFlix te publiceren. Zo heeft Ruwan Heggelman zijn korte zombiefilm Echte Vrienden op het platform laten zetten. Deze titel was wellicht ook al elders te zien, maar wie weet dat hij op deze manier meer mensen kan bereiken.

ActionFlix is een kleinschalige dienst die gezien de zeer vriendelijke prijs toch het uitproberen waard is. Toch vrees ik gezien de alsmaar toenemende concurrentie dat het project niet lang stand gaat houden. Vandaar dat ik iedereen aanraad om ActionFlix zo snel mogelijk te proberen. Het kost je maar 2 euro, dus wat heb je te verliezen?

Meer informatie is te vinden op ActionFlix.com

Martijn Pijnenburg