Cineweek | De 90-jarige regisseur

Ook voor deze editie van de Cineweek had ik geen uitgesproken onderwerp om te bespreken, dus vandaar dat ik maar even in het filmnieuws gedoken ben. Al snel kwam ik bij het bericht rondom de vijfde Lethal Weapon film. Hiervoor zouden namelijk – na meer dan 30 jaar – niet alleen de oorspronkelijke hoofdrolspelers terugkeren, maar ook de regisseur. Dit terwijl hij al bijna 90 jaar oud is. 

Toen bekend werd dat zowel Danny Glover als Mel Gibson ervoor openstonden om weer een Lethal Weapon film te maken, werden er door veel mensen grappen gemaakt over hun leeftijd. Ondanks dat ze beide inderdaad al flink op leeftijd zijn, vond ik het opmerkelijker dat Richard Donner op 89-jarige nog interesse had om een film te regisseren. Waar een 64 jaar oude Mel Gibson waarschijnlijk nog een prima acteerprestatie kan neerzetten (kijk maar naar Dragged Across Concrete), lijkt het me lastiger om op 90-jarige leeftijd nog optimaal te presteren.

Toch vind ik het ergens wel stoer dat Donner er alsnog voor open staat om een film te maken. Wie weet heeft een 90-jarige regisseur wel inzichten die jongere filmmakers niet hebben. Al denk ik dat hij gezien zijn leeftijd de nodige assistentie gaat krijgen, mocht het project doorgaan. Hoe dan ook, mijn zegen heeft hij.

Gezien de Cineweek een beetje aan de korte kant is wil ik jullie ook nog even wijzen op een ander interessant nieuwtje. Er zijn vorige week namelijk testbeelden verschenen voor Star Wars: Underground, een Star Wars-serie die er nooit gekomen is. Ikzelf heb niet veel met Star Wars, maar denk dat dit wel een interessant project had kunnen worden. Dit omdat The Mandalorian heeft uitgewezen dat er hele leuke dingen in het Star Wars-universum te maken zijn. Mocht jij die laatste nog niet gezien hebben, dan moet je wel heel zuur zijn als deze recensie je niet kan overhalen.

Martijn Pijnenburg