Cineweek | Disney Plus | Is dat wat?

Of je het nou leuk vindt of niet, het online streamen van films en series is de toekomst. Vandaar dat zoveel mogelijk bedrijven erop willen inspelen door hun eigen dienst te starten. Ondanks dat het alsmaar toenemende aanbod de consument waarschijnlijk niet ten goede gaat komen vind ik het interessant om nieuwe diensten uit te proberen. 

Cineweek | Disney Plus - is dat wat?

Het lijkt erop dat we binnenkort meer streamingdiensten gaan hebben dan content. Naast dat Disney in november Disney Plus gaat lanceren zijn ook Apple en WarnerBros. met een eigen dienst bezig. Tevens verschijnen er regelmatig wat meer kleinschalige initiatieven, zoals bijvoorbeeld Horrify en ThrillFlix (al is die laatste nog flink aan het groeien).

Alhoewel ook ik vind dat het alsmaar groeiende aanbod een beetje teveel van het goede aan het worden is blijft het stiekem leuk om zo’n nieuwe dienst uit te testen. Vandaar dat toen Disney haar dienst afgelopen donderdag onverwacht beschikbaar stelde ook ik een proefabonnement heb genomen. Wat ik van Disney Plus vind?

Allereerst ziet de interface er goed en overzichtelijk uit. Zoals je hierboven kunt zien is er sprake van 5 categorieën, namelijk ‘Disney’, ‘Pixar’, ‘Marvel’, ‘Star Wars’ en ‘National Geographic’. Dit laat overigens meteen zien hoe groot Disney de afgelopen jaren is geworden. Naast Pixar zijn ze namelijk ook alweer in tijdje in het bezit van National Geographic en de Star Wars franchise.

Marvel films op Disney Plus

Gezien ook Marvel al enkele jaren in het bezit is van Disney is staat er tevens content van die franchise op Disney Plus. Zo zijn vrijwel alle films uit het Marvel Cinematic Universe vertegenwoordigd. Zover ik kon zien ontbraken alleen The Incredible Hulk en de twee Spider-Man films. Dit laatste komt waarschijnlijk omdat de rechten van die titels bij Sony liggen. Ook ontbreken Captain Marvel en Avengers: Endgame, al zal dat te maken hebben met het feit dat de films nog amper op Blu-ray zijn verschenen.

Misschien nog wel leuker is dat er ook enkele oud Marvel animatieseries op de dienst te zien zijn. Denk hierbij aan enkele Spider-Man series en shorts rondom Ant-Man.

Foutmeldingen

Tot zover ben ik positief, al moet ik bekennen dat toen ik het voor het eerst een film wilde kijken, er een foutmelding in beeld kwam. Deze bleef vervolgens aanhouden, totdat ik het op mijn laptop probeerde. Daarnaast hoorde ik van meerdere mensen dergelijke klachten. Al hebben we gezien de gratis proefperiode van maar liefst 2 maanden eigenlijk niets te klagen.

Conclusie

Ondanks de technische mankementen heeft Disney Plus bij mij een zeer goede eerste indruk gemaakt. De interface oogt fris, het aanbod is divers en afgezien van dat het alleen Disney gerelateerde content is staat er voor iedereen wel wat interessants op de dienst.

Martijn Pijnenburg

De proefperiode van 2 maanden kun je uiteraard ook zelf uitproberen. Ga daarvoor naar de website en maak een account aan.