Cineweek | Jaaroverzicht 2019

2019 is alweer bijna afgelopen, waardoor het tijd is om terug te blikken. Dit is voor mij een reden om terug te kijken op mijn Cineweek blogs. Ik had mezelf begin dit jaar namelijk voorgenomen om op wekelijkse basis een filmblog te schrijven. Bij voorkeur eentje die inspeelt op actualiteit of zaken waar ik mezelf in de betreffende week had beziggehouden.

Zo heb ik dit jaar geschreven over meningsverschillen tussen filmliefhebbers, boze petities en mijn favoriete spelletje om tijdens het kijken van een horrorfilm te spelen. Daarnaast is ook de tegendraadse blog over remakes het noemen waard, gezien hier best wat reacties op kwamen. Mijn leukste blog was naar eigen zeggen toch de hopeloze bromanticus, waarin ik inga op vriendschap in films.

Naast algemene meningen heb ik ook enkele films beoordeeld. Zo heb ik korte recensies geschreven rondom het meer dan 5 uur durende Novecento, de ”realistische” oorlogsfilm Hamburger Hill en het verborgen Scorsese pareltje The King of ComedyTevens had ik voor het eerst de Batman film van Tim Burton gezien en ook daarvan mijn belevingen uitgeschreven. Een andere opmerkelijke recensie was die over de excentrieke horrorfilm Daughters of Darkness, die ik op het BUT Film Festival had gezien.

Ik heb overigens niet alleen films gerecenseerd, maar ook streamingdiensten. Naast het langverwachte Disney+ heb ik ook geschreven over het goedkope ActionFlix en de gratis dienst Plex.

Zoals verwacht viel het niet mee om iedere week wat te schrijven. Niet perse qua tijd, maar met name omdat ik na een tijdje geen onderwerpen meer had. Mijn doel voor volgend jaar is om zeker door te blijven gaan met de Cineweek blogs, maar misschien dan wel in een andere vorm. Denk bijvoorbeeld aan een samenwerking met mijn collega Sandro Algra waarbij we elkaar afwisselen.

Onderwerpen genoeg, al moet ik natuurlijk maar net de juiste insteek weten te vinden. Mocht jij als lezer zelf nog een onderwerp hebben waarover je meer wilt lezen, plaats dan gerust een reactie.