Cineweek | Raad de film (spelletje)

Gezien veel mensen van jullie vanwege omstandigheden (waarover ik het nu niet ga hebben) thuis zitten, leek het me voor deze Cineweek wel leuk om eens een spelletje te delen. Ondanks dat ikzelf niet zo’n spelletjes-figuur ben kan ik ze vaak wel waarderen als het over films gaat.

Onlangs zag ik op de Facebook-pagina van Moovies een spelletje waarbij ze enkele films uit 2019 hebben proberen uit te beelden door middel van emoticons. De bedoeling was dat bezoekers de juiste titels erbij raden. In overleg heb ik dit ook op onze eigen pagina gedeeld en aangegeven dat de antwoorden in dit artikel te vinden zijn.

Hieronder zie je 20 filmtitels uit 2019, maar dan in de vorm van emoticons. Mocht je het antwoord weten dan kun je hier een reactie plaatsen.

1. 🤡🔪🔪
2. 👱‍♀️🐊
3. 👩‍🚀👀👨‍🦳🚀
4. 🚗↔️🏎
5. 1️⃣🇺🇸📽🎞
6. 🦠🦠🦠
7. 👩‍👧‍👧👩‍🦱👩‍🦱🚺
8. 👨‍🦳🍀
9. 👱‍♂️👱‍♀️🎂💍📰
10. 🧔👴💡🏠
11. ❄️☃️2️⃣
12. 🚀👱‍♂️🎙
13. 🕷🕸👱‍♂️
14. 👨‍⚕️💤
15. 2️⃣👴✝️
16. 👩‍🎨👱‍♀️😍👸
17. 👼👼👼
18. 🦸‍♂️🦸‍♀️🦹‍♀️🦹‍♂️🔚🎲
19. ⚓️🧨🇧🇪
20. 😀⚽️🇧🇪

Gezien er altijd mensen zijn die geen geduld hebben en direct alle antwoorden willen hebben (guilty) heb ik besloten om deze pas later online te zetten. Dus mocht jij willen weten of je vermoedens klopte, dan raad ik je aan om dit artikel morgen nog eens te bekijken.

Als je jezelf nog steeds verveelt dan kun je overwegen om mijn Cineweek van vorige week eens te bekijken. Deze bevat namelijk enkele korte films van Ari Aster, de geniale regisseur achter titels als Hereditary en Midsommar. Ik kan je alvast vertellen dat een aantal van die shorts ook erg angstaanjagend zijn…

De mensen van Moovies maken naast dit soort spelletjes overigens ook podcast, welke je hier kunt beluisteren.