Cineweek | De gratis streamingdienst van Plex

Er zijn maar weinig dingen in het leven zeker, maar je kunt er wel op rekenen dat er iedere week minstens één nieuwe streamingdienst wordt aangekondigd. De meeste recente online videoservice die ik langs heb zien komen is die van Plex. In tegenstelling tot de meeste andere Netflix varianten is deze streamingdienst geheel gratis. Reden genoeg om het eens uit te proberen.

Plex is een online mediacenter dat ik van naam kende, maar verder eigenlijk weinig mee deed. Toen ik er onlangs achter kwam dat de dienst ook gratis films en series ging aanbieden verwachtte ik er weinig van. Totdat ik een screenshot zag waarop onder andere titels als Raging Bull en Apocalypse Now te zien waren. Dit waren wel films die ik graag had willen zien, al helemaal omdat ze niet op Netflix vertegenwoordigd zijn.

Toen ik echter een kijkje ging nemen bleek dat de eerdergenoemde films nergens te bekennen waren. In plaats daarvan zag ik enkel hele vage films waar ik nog nooit van gehoord had. (En als ik ze al vaag vind, dan moet het wel heel erg zijn natuurlijk). Dit zal er waarschijnlijk mee te maken hebben dat er in Nederland andere dingen beschikbaar zijn dan in de Verenigde Staten.

Ik was in eerste instantie dus erg negatief over het aanbod, maar toen ik een dag later nogmaals inlogde bleken er enkele titels te zijn toegevoegd. Zo had ik ineens de mogelijkheid om de klassieke spaghettiwestern Django te streamen. Netjes! Verder stonden er ook enkele culthorror titels tussen, dus dan heb je sowieso mijn aandacht.

Plex

Ondanks dat er nu wel wat leukere titels tussen stonden vond ik het echter nog steeds geen waardig Netflix alternatief.  Dit komt grotendeels omdat het slechts een samenraapsel is van willekeurige titels waarvan de rechten vermoedelijk niet erg kostbaar zijn. Toch zal ik het af en toe in de gaten blijven houden, want wie weet dat er nog leuke nieuwe titels verschijnen.

Het gratis films en series aanbod van Plex is alweer de zoveelste streamingdienst, maar gezien het gratis is kan het natuurlijk geen kwaad om het eens uit te proberen. Met name omdat er steeds films bij lijken te komen. Lees ook mijn bevindingen over Horrify en ThrillFlix.

Wil jij het ook proberen? Dan kan dat via deze link.

Martijn Pijnenburg