Cineweek | Volg het SNeurovision Songfestival!

De Cineweek, mijn wekelijkse filmblog, heeft even stilgelegen. Dit omdat ik een nieuw format wilde bedenken en mezelf vervolgens (niet geheel verrassend) op andere dingen gefocust heb. Ondanks dat het vernieuwde format nog niet helemaal klaar is zag ik onlangs een bericht langskomen dat ik wel Cineweek-waardig vond. Er komt namelijk een songfestival dat gebaseerd is op de genrefilm…

Gezien het songfestival dit jaar vanwege de corona-maatregelen niet door kan gaan heeft genrefilm magazine Schokkend Nieuws besloten om een alternatief te organiseren. Het gaat hier om een online evenement waarbij liedjes uit horror, sci-fi en cultfilms centraal staan. Net als bij het oorspronkelijke Eurovision Songfestival doen er verschillende landen mee. Het verschil is echter dat het SNeurovision Songfestival verder gaat dat alleen Europa. Zo zullen er ook inzendingen zijn vanuit Australië en Japan. Het gaat zelfs zover dat ook Middle Earth en Tatooine mee mogen doen!

Sinds 26 april wordt er iedere dag via de Schokkend Nieuws Facebook-pagina een liedje bekendgemaakt dat afkomstig is uit een bepaalde cultfilm. Dit gaat door tot 14 mei, zodat alle deelnemende landen aan de beurt kunnen komen. Vervolgens kan er op 15 en 16 gestemd worden. De uitslag wordt uiteindelijk bekendgemaakt via een livestream.

Songfestival Schokkend Nieuws

Wat je precies met de bovenstaande stemkaart kunt doen is te lezen op de website van Schokkend Nieuws. Je vindt daar ook een uitleg die duidelijker is dan de mijne ?. Ik heb zelf overigens al enkele deelnemende nummers beluisterd en mijn favoriet is tot nu toe denk ik Frankrijk. Al ben ik zeer benieuwd met wat voor liedje Middle Earth straks gaat komen.

Mocht jij jezelf nog vervelen dan kan ik je Sandro’s recente top 22 van studio Ghibli films aanraden. Het eerste deel van deze blogreeks kun je hier vinden. Daarnaast zijn in dit artikel nog een ruime 25 film-gerelateerde activiteiten te vinden die je vanuit huis kunt uitvoeren.