Colin O’Donoghue (Once Upon A Time) toch niet aanwezig bij Dutch Comic Con 2019

Eerder werd bekend dat acteur Colin O’Donoghue aanwezig zou zijn op Heroes Dutch Comic Con 2019. De meeste zullen hem kennen uit Once Upon A Time. De organisatie heeft vandaag echter bekendgemaakt dat O’Donoghue helaas zijn bezoek aan Heroes Dutch Comic Con heeft geannuleerd en dus niet aanwezig zal zijn op 23 en 24 november. De acteur heeft onverwacht te maken met filmverplichtingen, welke tegelijk zijn met het evenement.

In een persoonlijke video boodschap vertelt hij dat hij zijn afzegging betreurt. Colin:

“Ik ben erg teleurgesteld dat ik niet langs kan komen en wil mijn excuses maken aan de fans die een kaartje hebben gekocht om mij te ontmoeten. Als er enige mogelijkheid was dat ik alsnog langs kon komen, dan had ik dit natuurlijk gedaan. Ik hoop dat ik het snel met jullie goed kan maken.”

Bezoekers die een Photobooth- en/of Meet & Greet-ticket hebben gekocht voor Colin zullen door de organisatie benaderd worden en krijgen hun geld terug. Vandaag zal de organisatie tevens een nieuwe Special Guest bekendmaken.

Colin O'Donoghue

Colin, afkomstig uit Drogheda, Ierland en afgestudeerd aan de Gaiety School of Acting in Dublin, heeft een carrière in theater, televisie en film.

Op dit moment werkt Colin aan de televisie-serie The Right Stuff, voor National Geographic, wat geproduceerd wordt door Leonardo DiCaprio en Appian Way. De serie is gebaseerd op het gelijknamige boek van Tom Wolfe dat over een groep Amerikaanse gevechtspiloten gaat, die eind jaren vijftig werden gerekruteerd om experimentele vliegtuigen en raketten te testen, voordat zij de eerste astronauten van de Verenigde Staten werden.

In 2003 won O’Donoghue de Ierse Film en Televisie Award voor ‘Best New Talent’ voor zijn rol als “Norman” in Home For Christmas. Kort daarna werkte hij aan Proof, Fair City, de mini-serie Rebel Heart en The Clinic. Hij verscheen in seizoen 3 in de succesvolle Showtime serie The Tudors als “Duke Philip of Bavaria”, waar hij de aandacht trok van vele volgers uit de industrie.

In 2010 besloot Colin naar Hollywood te gaan, waar hij meteen de hoofdrol van “Michael Kovak” op zich nam en samen met Academy Award winnaar Sir Anthony Hopkins aan de film The Rite werkte. Het jaar daarop speelde hij in de ABC pilot Identity tegenover Angela Bassett en boekte hij de co-lead tegenover BAFTA-winnaar Noel Clarke in Johannes Roberts’ science-fictionfilm Storage 24.

In 2012 is Colin te zien in ABC’s hitserie Once Upon A Time, waarbij hij de fan-favoriet “Captain Hook” speelde. De serie ging 7 seizoenen mee en werd gelicentieerd in meer dan 190 landen, met een hoge positie op de belangrijkste Europese markten evenals in de Verenigde Staten.