Coming To America 2 in 2020 met Eddie Murphy

The Hollywood Reporter heeft laten weten dat de releasedatum voor Coming to America 2 is vastgesteld door Paramount Pictures. De opvolger van de befaamde Eddie Murphy-komedie uit 1988 moet vanaf 7 augustus 2020 te zien zijn in de bioscoop. De film zal geregisseerd worden door Craig Brewer (Hustle & Flow en Black Snake Moan).  

De film zou oorspronkelijk geregisseerd worden door Jonathan Levine (Warm Bodies), die sindsdien het project heeft verlaten. Brewer, die eerder met Paramount Pictures werkte aan Flow, Snake en de Footloose remake uit 2011, zal de teugels in handen nemen voor het langverwachte vervolg, dat is geschreven door Kenya Barris.

John Landis schreef het origineel, waarin Murphy de rol speelde van prins Akeem Joffer, die vanuit het fictieve Afrikaanse land Zamunda naar de Verenigde Staten reist om een echtgenote te vinden. Naast Murphy waren er ook rollen voor Arsenio Hall, James Earl Jones, Shari Headley en John Amos. De film bracht wereldwijd 288 miljoen dollar in het laatje.