Crazy Rich Asians sequels worden ‘Back-To-Back’ opgenomen

Na het grote kritische en commerciële succes van Crazy Rich Asians denkt Warner Bros. vooruit en ontwikkelt twee vervolgfilms met de bedoeling om ze back-to-back te filmen. Dit meldt Deadline (via Collider).

Kort na de release en het succes van de eerste film bestelde Warner Bros. één vervolg, gebaseerd op het tweede boek China Rich Girlfriend. Nu is bevestigd dat de studio niet alleen een adaptatie een aanpassing wil van het derde deel, Rich People Problems, maar dat vanwege de drukke schema’s van de cast, de opnames waarschijnlijk pas in 2020 beginnen.

Het script is momenteel nog in ontwikkeling door Adele Lim en Peter Chiarelli, die tevens het script voor de eerste film hebben geschreven. Regisseur John M. Chu, die momenteel de verfilming van In the Heights opneemt, zal terugkeren naast de meerderheid van de cast.

Crazy Rich Asians volgt de in New York geboren Rachel Chu (Constance Wu) wanneer ze haar vriend Nick Young (Henry Golding) vergezelt naar de bruiloft van zijn beste vriend in Singapore. Ze is enthousiast over haar eerste bezoek aan Azië, maar ook nerveus om Nick zijn familie te ontmoeten. Nick heeft echter een aantal belangrijke details over zijn leven vergeten te vermelden, waardoor Rachel geheel onvoorbereid belandt in bijzondere situaties. Het blijkt dat hij niet alleen de afstammeling is van één van de rijkste families van het land, maar ook behoort tot één van de meest gewilde vrijgezellen. Haar relatie met Nick maakt Rachel tot een doelwit voor jaloerse jetsetters, maar erger nog… Nick zijn eigen afkeurende moeder (Yeoh). Het wordt snel genoeg duidelijk, dat hoewel geld geen liefde kan kopen, het zeker de zaken ingewikkelder kan maken.

Jon M. Chu (Now You See Me 2) regisseerde de eigentijdse romantische komedie Crazy Rich Asians, gebaseerd op de wereldwijd bekende bestseller van Kevin Kwan. De film heeft een internationale sterrencast, geleidt door Constance Wu, Gemma Chan, Lisa LuAwkwafinaKen Jeong en Michelle Yeoh. Het ensemble bestaat tevens uit Henry Golding, Sonoya Mizuno, Chris Pang, Jimmy O. YangRonny Chieng, Remi Hii, Nico Santos en Jing Lusi.