Comics, kunst en comedy op Cross Comix | 13-17 november

Naast films en series zijn wij als Entertainmenthoek ook altijd in voor andere vormen van kunst en manieren om verhalen te vertellen. Vandaar dat het nieuws dat festival Cross Comix dit jaar flink gaat uitbreiden ons zeker aansprak.

Ook dit jaar gaat er weer een editie van het Rotterdamse festival Cross Comix plaatsvinden. Bezoekers kunnen op meerdere locaties in de stad genieten van comics, kunst, comedy en kruisbestuivingen tussen dit alles. Hieronder vind je een kleine greep uit het programma:

Cross Comix Comicorama

De Comicorama is Comic Art dat vertoond wordt in de Cinerama bioscoop. Verwacht een cinematografisch stripfeest dat samengesteld is door Hanco Kolk, een tekenaar die dol is op ´´half-grappige verhalen over vreselijke dingen´´. Het programma zal uit hoofdfilm The Death of Stalin bestaan en daar omheen worden korte films, unieke videoclips en special guests vertoond.

Datum: Woensdag 13 november | Locatie: Cinerama

Gummbah & Leonard Bedaux

De absurdistische tekenaar Gummbah zal tijdens het festival samen met Leonard Bedaux de voorstelling
Sexboerderij Het Gouden Kalf opvoeren. Dit blijkt een bizar multimedia spektakel te zijn dat literatuur en cinema met elkaar zal combineren.

Datum: Zondag 17 november| Locatie: Theater Rotterdam

Tentoonstelling Kamagurka & Herr Seele

Het Vlaamse kunstenaarsduo Kamagurka & Herr Seele zal binnenkort voor het eerst in Rotterdam te zien zijn. Er zal vanaf 14 november tot en met 1 december namelijk een expositie gehouden worden rondom deze twee peetvaders van de underground en het absurdisme.

Datum: 14 november t/m 1 december | Locatie: Zerp Galerie

Herr Seele, Kamagurka

Herr Seele en Kamagurka. Foto: Dieter Bacquaert

Cross Comix Masterclasses

Er zullen ook enkele interessante masterclasses plaatsvinden. Deze zullen gegeven worden door bekende namen als Wilbert Plijnaar (story artist), Marloes Dekkers (colorist) Hanco Kolk (artist) en Frits Jonker (lettering).

Datum: Zaterdag 16 november | Locatie: Donner

Rotterdammer in Hollywood

Als soort van afsluiter zal zondag 17 november de boekpresentatie van Rotterdammer in Hollywood plaatsvinden. Dit gaat over Wilbert Plijnaar, de al 25 jaar in Hollywood actief is als story artist, illustrator en scenarist en onder andere heeft gewerkt voor Warner Bros, 20th Century Fox en Dreamworks. Er is na afloop een mogelijkheid om het boek te laten signeren door zowel Plijnaar als schrijver Peter ‘Sigmund’ de Wit.

Datum: Zondag 17 november | Locatie: Theater Rotterdam

Meer informatie en het volledige programma zijn te vinden op de website van Cross Comix. Tevens is dit een van de plaatsen waar je tickets kunt krijgen.

Vorig jaar waren overigens enkele redactieleden aanwezig op het festival. Het verslag daarvan kun je hier lezen.