Crowdfunding voor Dragon’s Lair: The Movie

Don Bluth en Gary Goldman staan bekend om hun samenwerking in veel klassieke animatiefilms als An American Tail (1986), The Land Before Time (1988) en All Dogs go to Heaven (1989). Maar naar eigen zeggen is de videospel franchise Dragon’s Lair waar ze de meeste erkenning voor kregen. Dat beweren ze althans op de Kickstarter pagina voor Dragon’s Lair: The Movie. Je leest het goed! Bluth en Goldman gaan weer samenwerken voor hun eerste speelfilm sinds 2000. Via crowdfunding hopen ze genoeg geld op te halen om een preview voor de film te financieren. De eerdere Kickstarter campagne is stopgezet, maar op 1 december zal het project herleefd worden op Indiegogo: je kunt het hier alvast volgen.

“Today, we are canceling our crowdfunding campaign. Ah, but Dirk and Daphne are not done yet! We’ll all be back in action on Tuesday, December 1st with a stronger, more valiant campaign we modeled after many of your suggestions. So stay tooned by heading over to Indiegogo and adding your email address to our page, and you will be the very first ones we tell once we launch out on our newest adventure!”

Dragon’s Lair: The Movie

De Kickstarter campagne wist slechts $241,579 van het doel ($550,000) op te halen. Dit geld zou gebruikt worden voor een preview film om het eindproduct bij een filmstudio te pitchen. Het budget dat nodig zou zijn voor een volledige speelfilm wordt geschat op $70 miljoen. Dat de Kickstarter campagne nog geen garantie gaf voor een complete film zou de reden kunnen zijn geweest dat het niet voldoende geld wist op te halen.

Dragon’s Lair begon als een arcade spel in 1983. Het was een interactieve film waarin je ridder Dirk the Daring bestuurde in zijn zoektocht naar Princes Daphne.De speler wordt voortdurend uitgedaagd om op het juiste moment de goede keuzes te maken. Een druk op de verkeerde knop en Dirk was er geweest. Het spel spel was in die tijd uniek vanwege de kwaliteit in animatie en het gevoel voor humor. Wegens zijn populariteit zou het later een vervolg en meerdere ports krijgen. Tegenwoordig kun je het ook voor je smartphone downloaden.

Bekijk de Kickstarter trailer van Dragon’s Lair: The Movie.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter