Daisy Coleman uit Netflix docu Audrie & Daisy onverwacht overleden

Daisy Coleman, die te zien was in de Netflix-documentaire Audrie & Daisy, is onverwacht overleden op 23-jarige leeftijd. Volgens haar moeder,Melinda Coleman, stapte Daisy zelf uit het leven omdat ze bleef worstelen met haar donkere gedachten. Daisy werd in 2012 op 14-jarige leeftijd verkracht op een feestje, maar niemand werd ooit verantwoordelijk gehouden voor de feiten. In Audrie & Daisy vertelde Coleman openhartig over de lijdensweg die ze moest afleggen. Melinda Coleman vertelde in een bericht op Facebook:

“She was my best friend and amazing daughter. I think she had to make it seem like I could live without her. I can’t. I wish I could have taken the pain from her! She never recovered from what those boys did to her and it’s just not fair. My baby girl is gone.”

Daisy Coleman werd dood aangetroffen in Denver nadat haar moeder de politie had gebeld om haar te controleren, zei Shael Norris, uitvoerend directeur van SafeBAE, een groep die Daisy Coleman mede heeft opgericht om jonge slachtoffers van aanranding te helpen.

Audrie & Daisy

De documentaire Audrie & Daisy zoomt in op twee vergelijkbare gevallen waarin een tienermeisje in dronken toestand werd verkracht door jongens van school, waarna er foto’s en filmpjes van het incident werden gedeeld. De vijftienjarige Audrie pleegde uiteindelijk zelfmoord, de veertienjarige Daisy werd – in de buurt én online – zo verguisd dat ze moest verhuizen.

Daisy getuigde dat ze in januari 2012 op 14-jarige leeftijd op een feestje seksueel was aangevallen door Matthew Barnett, toen een 17-jarige jongen die zwaar onder invloed geweest zou zijn. Haar moeder beschreef hoe ze haar dochter de volgende ochtend buiten vond op de veranda, met nat haar en alleen een T-shirt en joggingbroek aan. De temperaturen doken op dat moment stevig onder nul. De vermeende dader werd officieel beschuldigd van seksueel misbruik, maar de zaak bleef uiteindelijk zonder gevolgen. Volgens de familie van Daisy was dit te wijten aan de politieke connecties van de familie van Matthew Barnett, die stelde dat de seks met wederzijdse toestemming gebeurde.

Na het proces probeerde Daisy iets positiefs met haar trauma te doen en ze werd mede-oprichter van de organisatie SafeBAE. Nadat de zaak was gesloten, ontving de familie Coleman bedreigingen en verloor Daisy’s moeder haar baan. In april 2013 brandde hun huis af.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter