Daredevil, Iron Fist en andere Marvel-series verlaten Netflix in maart

Drie jaar nadat Netflix al zijn originele Marvel-series heeft geannuleerd, is onthuld dat alle vier de seizoenen van de serie Daredevil volgende maand niet langer beschikbaar zullen zijn voor streaming. Het door Charlie Cox geleide actiedrama verlaat onverwacht Netflix samen met de andere Marvel-series van Netflix, zoals Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher en The Defenders.

De Marvel-series waren enorm populair, en met name Daredevil was een van de beste Netflix-series die het platform te bieden had, maar het verlies van Netflix is ​​waarschijnlijk de winst van Disney. Waarschijnlijk kunnen we de series in de nabije toekomst op Disney Plus verwachten. Dit is echter nog niet bevestigd.

Marvel series op Netflix

Deze onthulling komt nadat Cox onlangs zijn langverwachte Marvel Cinematic Universe-debuut maakte als Matt Murdock in een korte cameo in Spider-Man: No Way Home. Kort daarna kon Vincent D’Onofrio ook zijn iconische Daredevil-rol als Wilson Fisk/Kingpin opnieuw spelen in de Disney Plus serie Hawkeye.

In 2018 besloot Netflix zijn drie Marvel-series, waaronder Luke Cage, Iron Fist en Daredevil, te annuleren. Na een jaar had de streamer ook Jessica Jones en The Punisher stopgezet. De verrassende annuleringen markeren het begin van het einde voor Jeph Loeb’s Marvel Television, dat in 2019 onder de vlag van Marvel Studios werd geplaatst na de promotie van Marvel Studios President Kevin Feige tot Marvel’s Chief Creative Officer.

Vorig jaar zijn de live-actierechten op de bovengenoemde Marvel-personages eindelijk teruggegeven aan Marvel Studios, waardoor ze Matt Murdock in No Way Home en Kingpin in de Hawkeye-serie konden gebruiken. Het valt nog te bezien of andere acteurs van de Netflix/Marvel-series ook in toekomstige MCU-projecten zullen verschijnen of niet.

Het Marvel Cinematic Universe begon vorig jaar aan fase vier met vier films en vijf Disney+ series, waaronder WandaVision. Dit jaar zal Marvel Studios naar verwachting drie of vier nieuwe live-action MCU-series debuteren, zoals Moon Knight, She-Hulk en Ms. Marvel.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter