Dark Waters van Todd Haynes 23 januari in de bioscoop

Dark Waters vertelt het schokkende en waargebeurde verhaal van advocaat Rob Bilott (Oscargenomineerde Mark Ruffalo) die het in zijn eentje opneemt tegen Dupont; een van de grootste chemiebedrijven ter wereld. Bekijk de trailer hieronder.

Dark Waters

Bilott is net partner geworden bij een prestigieus advocatenkantoor. Als bedrijfsadvocaat voor grote chemiebedrijven heeft hij zijn sporen verdiend en zijn toekomst en die van zijn gezin veilig gesteld. Maar wanneer hij benaderd wordt door een boer uit West Virginia, die beweert dat er giftig afval wordt geloosd op zijn land, raakt hij verstrengeld in een persoonlijk conflict. Kan hij het duistere verband tussen een groot aantal onverklaarde sterfgevallen en een van de grootste chemiebedrijven ter wereld verklaren?

In de hoop de waarheid boven water te krijgen, dient Bilott een klacht in tegen het vervuilende DuPont. Het is het begin van een gevecht tegen het chemieconcern, waarbij hij niet alleen zijn carrière op het spel zet, maar ook zijn relatie met Sarah (Oscarwinnares Anne Hathaway) en zijn gezondheid zwaar op de proef stelt.

De cast bestaat uit namen als Mark Ruffalo, Anne Hathaway, Mare Winningham, Tim Robbins, Bill Camp, Victor Garber, William Jackson Harper, Bill Pullman.

Todd Haynes regisseert de film op basis van een scenario door Mario Correa en Matthew Michael Carnahan.

Dark Waters draait vanaf 23 januari in de bioscoop.