Dave Bautista toegevoegd aan cast Legendary’s Dune reboot

Dave Bautista (Avengers: Infinity War, Guardians of the Galaxy, Spectre) zal een rol spelen naast Timothee Chalamet en Rebecca Ferguson in Legendary’s aankomende remake van Dune. Dit heeft Variety bevestigd. Volgens THR zal Bautista de rol aannemen van “Beast” Rabban, beschreven als “de sadistische neef van een baron die toezicht houdt op Arrakis.”

Ferguson was in gesprek om Lady Jessica te spelen in de reboot van Dune, de moeder van Paul Atreides (Chalamet). Binnen de klassieke roman van Frank Herbert met dezelfde naam maken Lady Jessica en Paul deel uit van een adellijke familie die gedwongen zijn te vluchten naar de woestijnen van de planeet Arrakis. Paulus staat op om de nieuwe leider van de nomadische woestijnstammen te worden. Lady Jessica helpt de nomaden ervan overtuigen dat Paulus hun Messias is.

Dune werd eerder geadapteerd door David Lynch in 1985, en het was ook een tv-miniserie vanaf 2000 op SYFY. Blade Runner 2049 en Arrival regisseur Denis Villeneuve zal de Dune remake regisseren. Eric Roth en Jon Spaihts hebben het script geschreven en de film wordt geproduceerd door Legendary Pictures. De opnames van de nieuwe Dune zullen volgend jaar beginnen, hoewel er nog geen releasedatum is aangekondigd.

Als Dune succesvoller blijk te zijn dan Lynch’s film, dan is er genoeg materiaal voor sequels. Herbert schreef vijf extra Dune-romans voor zijn dood in 1986. Herbert’s zoon, Brian Herbert en schrijver Kevin J. Anderson werkten ook samen aan een aantal Dune-boeken. Brian Herbert en Anderson zijn beiden betrokken bij de remake, respectievelijk als uitvoerend producent en creatief adviseur.