David Gordon Green in gesprek voor The Exorcist sequel

In navolging van het succes van de Halloween film van 2018, vertelt Observer dat regisseur David Gordon Green op zoek is naar een hereniging met Blumhouse Productions om een ​​andere slapende horrorfranchise nieuw leven in te blazen. Hij zou officieel in onderhandelingen zijn om de aankomende The Exorcist sequel voor de studio te regisseren. Mocht de deal doorgaan, dan zal dit waarschijnlijk zijn eerste regieproject zijn na de aankomende twee Halloween sequels, getiteld Halloween Kills en Halloween Ends, die respectievelijk in 2021 en 2022 zullen debuteren.

The Exorcist sequel

Gebaseerd op een roman van William Peter Blatty uit 1971, werd de originele film geregisseerd door William Friedkin op basis van een scenario dat ook door Blatty werd geadapteerd. De hoofdrollen werden gespeeld door Oscarwinnaar Ellen Burstyn, Max von Sydow, Jason Miller en Linda Blair.

The Exorcist concentreerde zich op de plotselinge demonische bezetenheid van een 12-jarig meisje genaamd Reagan nadat ze een oud Ouija-bord tegenkwam. In een laatste poging om Reagan te redden, werden twee rooms-katholieke priester opgeroepen om haar uit te drijven.

Sinds de bioscooprelease in 1973 werd de film een fenomeen in de popcultuur en was het de eerste horrorfilm die een Academy Award-nominatie voor Beste Film verdiende. Het werd opgevolgd door twee sequels in 1977 en 1990, evenals twee prequels in 2004 en 2005.

The Exorcist sequel wordt geproduceerd door Jason Blum, David Robinson en James Robinson, terwijl Morgan Creek Production ook het project ontwikkelt. Het is onduidelijk of dit vervolg geen verband zal hebben met de vorige vervolgdelen, net zoals Blumhouse deed met Halloween uit 2018.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter