Blog | De 4 leukste foodprogramma’s op Netflix

Netflix staat boordevol series en films. Ben je dol op koken en bakken? Vind je het leuk om de flaters van anderen te zien? In dit artikel vertelt Anja van online lifestyle magazine Tipsvoorjou.com je wat de 4 leukste foodprogramma ‘s op Netflix zijn.

Er zijn tal van series die je op Netflix kunt volgen, ook op het gebied van bakken en koken. Van families die het tegen elkaar opnemen om de beste gerechten te koken tot chef-koks die het tegen elkaar opnemen. De leukste zijn echter de series waar gewone mensen de opdracht krijgen iets geweldigs (na) te maken. Omdat het in de meeste gevallen gewoon om mensen gaat die geen prof zijn, gaat er nogal eens iets mis.

De 4 leukste foodprogramma ’s op Netflix

Of je nu wel of geen keukenprins(es) bent, kijken naar mensen die koken en bakken werkt ontspannend. In sommige gevallen kun je er nog wat leren ook. Bovendien zijn sommige deelnemers echt hilarisch, net als hun gerecht. Hieronder vind je vier leuke foodprogramma’s die op Netflix te vinden zijn.

Crazy Delicious

Crazy Delicious is een nieuw programma dat zich afspeelt in een studio die veel weg heeft van de chocoladefabriek van Willie Wonka. Heel veel decoratie is namelijk gewoon eetbaar. In het programma strijden drie deelnemers om de gouden appel. De drie deelnemers zijn gewoon amateur koks die voor elke ronde een bepaald thema toegewezen krijgen. Soms krijgen ze een bepaald ingrediënt dat verwerkt moet worden. Het gaat hierbij vooral om out of the box denken. Wil de jury, bestaande uit drie food gods, een pizza, dan krijgen ze een buitengewone pizza.

Na elke ronde wordt aangegeven wie het lekkerste gerecht heeft gemaakt. Na twee rondes gaat één van de deelnemers naar huis en strijden de twee overgebleven deelnemers voor de gouden appel. Er zit dus geen geldprijs aan vast en de deelnemers krijgen halverwege ook geen extra prijs.

Nailed It!

Nailed It! is eigenlijk een programma vol leedvermaak. In deze show nemen drie deelnemers het tegen elkaar op in de strijd om 10.000 dollar te winnen. Daarnaast krijgt de winnaar de Nailed It! trofee. Na de eerste ronde wordt bovendien een verrassingsprijs weggeven aan de winnaar van deze ronde. Deze ontvangt bovendien een gouden bakmuts en heeft vaak een extra voordeel. Hij/zij mag bijvoorbeeld ervoor zorgen dat de overige deelnemers 3 minuten lang lastig gevallen worden, waardoor ze minder tijd hebben om te bakken.

Het programma draait allemaal om het namaken van zoete cake en koek creaties. Deze worden gemaakt door volleerde bakkers en zijn vaak best moeilijk na te maken. De drie deelnemers zijn mensen die soms in de keuken staan om te bakken. Ineens staan ze voor de camera en moeten ze de meest fantastische creaties nabootsen. Dit gaat met veel hilariteit gepaard. De resultaten lijken in de verste verte niet op het origineel, maar dat maakt het juist zo leuk.

Sugar Rush

Sugar Rush is er in verschillende uitvoeringen: een speciale kersteditie bijvoorbeeld. In dit programma nemen vier teams van twee bakkers het tegen elkaar op. In drie rondes (cake, cupcakes en zoete lekkernijen) moet beslist worden wie er met de hoofdprijs van 10.000 dollar vandoor gaat. De jury bestaat uit Adriano Zumbo (zeer bekende Australische bakker) en de koningin van de cupcakes Candace Nelson.

Na elke ronde valt een team af tot er nog maar twee teams overblijven. Elke ronde krijgen de teams een andere opdracht binnen een bepaald thema. Samenwerken, op de tijd letten en net iets creatiever zijn dan de ‘tegenstanders’ zorgen voor de winst. Overigens wordt er niet alleen op de creativiteit gelet, maar ook op de smaak.

Zumbo’s Just Desserts

Alhoewel er staat ‘Just Desserts’ zijn het niet zomaar desserts, maar echte eyecatchers. Niet zo gek als je bedenkt dat er allemaal topbakkers aan het programma meedoen. Aan elke ronde is een thema gekoppeld. Aan het begin zijn er 10 deelnemers, na elke ronde zijn er twee verliezers die het tegen elkaar op moeten nemen om toch nog een ronde langer te mogen blijven.

De verliezers moeten hiervoor een creatie van Zumbo zelf namaken. Zumbo staat bekend om zijn extravagante creaties, dus dat is elke keer een uitdaging voor de deelnemers. In dit programma staat vooral creativiteit tijdens het bakken centraal. Of het nu op smaken of de presentatie aankomt, je komt hier helemaal aan je trekken.

Welk foodprogramma kijk jij het liefst op Netflix? Reageer of laat een reactie achter via Facebook.