De beste sterfscenes van Leonardo DiCaprio

DicaprioLeonardo DiCaprio is dit jaar genomineerd voor een Oscar voor de film The Revenant. Dit is niet de eerste keer dat hij genomineerd is, maar iedere keer ging de Oscar aan zijn neus voorbij. Zal dat dit jaar weer het geval zijn of maakt hij nu echte kans? Hopelijk zal hij niet sterven van verdriet. Sterven kan DiCaprio goed, zoals te zien is in zijn sterfscènes. Hieronder zie je een lijstje met zijn beste sterfscènes.

The Great Gatsby

The Great Gatsby
In The Great Gatsby speelt DiCaprio Jay Gatsby, de populairste man van Long Island. Een man die bekend staat om zijn grootse feesten. Na zijn affaire met Daisy Buchanan (Carey Mulligan) krijgt hij het aan de stok met Tom Buchanan (Joel Edgerton) en George Wilson (Jason Clarke). Tom maakt George wijs dat Jay met zijn vrouw rommelt. Dit zorgt er voor dat George, Jay neerschiet terwijl hij uit het zwembad komt.

The Quick and the Dead

The Quick and the Dead
In deze western van Sam Raimi speelt DiCaprio Fee “The Kid” Herod. Een jongen die besluit aan een schietwedstrijd deel te nemen, om indruk te maken op zijn mogelijke vader John Herod (Gene Hackman). Tijdens een duel wordt The Kid neergeschoten met een kogel door zijn hart.

Total Eclipse

Total Eclipse
In deze film speelt DiCaprio een Franse dichter genaamd Arthur Rimbaud. De film vertel het verhaal van zijn relatie met Paul Verlaine (David Thewlis). Tijdens zijn reis rond de wereld ontdekt hij dat hij kanker in zijn knie heeft. In Frankrijk wordt zijn been geamputeerd, maar veel te laat aangezien de ziekte verspreid is. Uiteindelijk sterft hij aan de gevolgen van deze ziekte.

Romeo + Juliet

Romeo + Juliet
DiCaprio speelt Romeo Montague in de moderne verfilming van William Shakespeare’s bekendste romantisch verhaal. Romeo is tot over zijn oren verliefd op de mooie Julia (Claire Danes), maar omdat hun families rivalen zijn is hun relatie gedoemd. Terwijl Julia haar dood in scene zet door te doen of zijn vergiftigt is, gelooft Romeo dat zij echt dood is en dat breekt zijn hart. Hij wil niet meer verder leven dus schiet zichzelf door zijn hoofd.

Titanic

Titanic
In de blockbuster uit 1997 Titanic van James Cameron, speelt DiCaprio Jack Dawson. Dawson is een arme man die met pokeren een plekje op de Titanic wint. Jack wordt verliefd op de mooie Rose (Kate Winslet). Tijdens de reis raakt de Titanic een ijsberg waardoor het schip zinkt. Jack en Rose weten met behulp van een houtendeur te overleven. Jack helpt Rose op de deur en duwt haar weg van de drenkelingen. Jack sterft aan onderkoeling in het ijskoude water. Langzaam zien wij hem naar de bodem van de oceaan zakken.

The Departed

The Departed
DiCaprio speelt Billy Costigan, een undercover agent die geïnfiltreerd is in een machtige misdaadsyndicaat. Aan het einde van de film weet hij Collin Sullivan (Matt Damon) te arresteren. Lang kan hij hier niet van genieten aangezien hij in zijn hoofd geschoten wordt door een andere schurk uit het syndicaat.

Blood Diamond

Blood Diamond
DiCaprio speelt Danny Archer een smokkelaar in Sierra Leone tijdens de burgeroorlog. Archer komt door een kogel om het leven.

J. Edgar

J. Edgar
DiCaprio speelt de titelrol in de film van Clint Eastwood. De film bestrijktt alle delen van Hoovers leven. Aan het einde van de film bezwijkt hij aan hartfalen.

Django Unchained

Django Unchained
In Django Unchained speelt DiCaprio Calvin Candie een plantage-eigenaar en slavenhouder. Hij is een enorme racist die zijn slaven vreselijk mishandeld. Uiteindelijk wordt hij door Dr. King Schultz (Christoph Waltz) in zijn borst geschoten.

DiCaprio bewijst dat sterven in een film een specialiteit is van hem. Ter afsluiting hieronder de beelden van een aantal van deze films:

[youtube HkOjh7Sc8YY]

Laten wij allemaal duimen dat DiCaprio dit jaar wel een Oscar wint, en dat de Oscar niet naar Meneer Beer gaat.

Oscars Meneer Beer