De magische muziek van Harry Potter – Live in concert

De Harry Potter-films zijn een van de meest succesvolle films in de geschiedenis van de cinema. De bekroonde filmmuziek komt nu met The Magical Music of Harry Potter – Live in Concert voor het eerst als unieke concertavond met de gebroeders Weasley naar Europa. Het London Philharmonic & Symphonic Film Orchestra speelt eenmalig op 29 december 2021 de muziek in Rotterdam Ahoy. Originele acteurs, magie, stersolisten, een koor en symfonieorkest brengen de magische muziek van Harry Potter tot leven!

Harry Potter concert

Bezoekers zullen de belangrijkste muzikale momenten van Harry Potter beleven. Op het programma staan de filmsoundtracks van viervoudig Oscarwinnaar John Williams, Patrick Doyle, Nicolas Hooper en Oscarwinnaar Alexander Desplat, evenals de beste muziek van Harry Potter and the Cursed Child, dat vele prijzen heeft gewonnen in Londen en New York.

Het publiek beleeft de muziek uit alle acht films en de muziekwerken geschreven door vier getalenteerde componisten. John Williams (Star Wars, ET, Indiana Jones, Jurassic Park) componeerde de muziek voor de eerste drie films, zoals het beroemde “Hedwig’s Theme”, het leidmotief van de Harry Potter-films en “Double Trouble” – het klassieke Hogwarts-motief met een kinderkoor,. Titels als de “Hogwarts Hymn” van Patrick Doyle, uit de vierde Harry Potter-film, zullen het publiek meenemen in de mysterieuze en duistere wereld van het Triwizard-toernooi. Nicholas Hooper heeft het “Dumbledores Farewell” gecomponeerd in de vijfde en zesde Harry Potter-film. Hij hielp de Harry Potter-muziek vorm te geven en te rijpen en Alexandre Desplat met “Lily`s Theme”, die de muziek heeft gecomponeerd voor de laatste twee werken van de filmreeks, heeft een grandioze en onvergetelijke laatste en muzikale ervaring gecreëerd.

Tijdens het concert zijn er gastoptredens van Chris Rankin en Rob Lake. De in Nieuw-Zeeland geboren Rankin werd beroemd vanwege zijn rol als de bazige perfectionist Percy Weasley, de oudere broer van Ron Wemel. Rob Lake is een wereldwijd bekende en succesvolle goochelaar en illusionist. Hij betovert elk publiek met zijn interactieve performance.

Voor meer informatie kijk je hier.

Harry Potter films

De films trokken in Nederland in tien jaar tijd bijna twaalf miljoen bezoekers in de bioscoop. Vier regisseurs werkten aan de reeks, namelijk Chris ColumbusAlfonso CuarónMike Newell en David Yates.

Tientallen acteurs uit het Verenigd Koninkrijk en Ierland speelden personages uit de Harry Potter-filmserie gebaseerd op de boekenreeks van J. K. Rowling. In alle films speelde Daniel Radcliffe Harry Potter, Rupert Grint speelde Ron Weasley en Emma Watson speelde Hermione Granger. Daarnaast waren er rollen voor acteurs als Helena Bonham CarterJim BroadbentJohn CleeseRobbie ColtraneWarwick DavisRalph FiennesMichael GambonBrendan GleesonRichard HarrisJohn HurtJason IsaacsHelen McCroryGary OldmanAlan Rickman, Fiona Shaw, Maggie Smith, Timothy Spall, Imelda Staunton, David Thewlis, Emma Thompson en Julie Walters.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter