De nieuwe poster voor Riddick

Er is een nieuwe poster verschenen van Riddick. Deze kun je hieronder bekijken.

Riddick

De beruchte Riddick is achtergelaten op een door de zon verbrande planeet die levenloos lijkt. Binnen enkele uren komt hij er achter dat er wel degelijk leven is. Riddick moet vechten om te overleven tegen buitenaardse wezens die dodelijker dan ooit zijn. De enige manier om te ontsnappen is om een noodsignaal aan te zetten. Deze signaleert twee ruimteschepen die met topsnelheid op de planeet neerdalen. Het eerste schip bevat een nieuwe soort premiejagers die erg dodelijk en gewelddadig zijn. De jacht van de kapitein van het tweede schip is persoonlijk. In een race tegen de klok en een storm aan de horizon, die niemand kan overleven, verlaten deze jagers de planeet niet zonder Riddick’s hoofd als trofee.

De film is geschreven en geregisseerd door David Twohy. De film is een vervolg op de speelfilm Pitch Black uit 2000 en The Chronicles of Riddick uit 2004.

De hoofdrollen worden gespeeld door Vin Diesel, Karl Urban, Dave Bautista, Jordi Mollà, Andreas Apergis, Bokeem Woodbine en Katee Sackhoff. Vanaf 5 september 2013 in de bioscoop.