De serie Sisi verschijnt is vanaf 31 december te zien op de NPO

De zesdelige serie Sisi verschijnt vanaf 31 december bij de NPO, met elke week twee afleveringen op NPO 2 en NPO Start. De complete serie zal vanaf oudejaarsdag ook te streamen zijn op NPO Plus. Bekijk hieronder een trailer.

Sisi serie

De 19e eeuw. Wanneer Elisabeth van Oostenrijk, ook wel Sisi genoemd, keizer Franz Joseph leert kennen, is dat het begin van een roerige liefdesgeschiedenis. De eigenzinnige Sisi en de jonge Franz Joseph voelen zich onweerstaanbaar tot elkaar aangetrokken, maar hun weg gaat niet over rozen.

Het legendarische keizerlijke paar wordt gespeeld door nieuwkomer Dominique Davenport en steracteur Jannik Schümann. Désirée Nosbusch wordt de gevreesde schoonmoeder van Sisi. In andere rollen zien we Tanja Sanding (Gravin Esterhazy), Paula Kober (Fanny), Julia Stammberger (Sisi’s moeder, Hertogin Ludovica), David Korbmann (Graaf Groenen), Pauline Rénevier (Hertogin Helene “Nene“, Zus van Sisi), Yasmani Stabader (Lajos Farkas), Giovanni Funiati (graaf Andrassy) en Marcus Greetings (Sisi’s vader, hertog Max).

Sisi verschijnt vanaf 31 december bij de NPO.

Keizerin Elisabeth is algemeen bekend onder haar bijnaam Sisi, zoals haar familie haar noemde. Met deze naam ondertekende ze ook haar brieven naar intimi. Sissi, met dubbele s, is wijdverbreid vanwege de titel van de op haar leven gebaseerde filmtrilogie.

Haar leven heeft film- en theatermakers en schrijvers geïnspireerd. Netflix werkt momenteel ook aan een remake van het verhaal van Sisi. Zoals Netflix aankondigde, zijn de opnames voor de zesdelige serie The Empress al begonnen. Devrim Lingnau en Philip Froissant zullen naar verwachting vanaf het voorjaar van 2022 te zien zijn als het keizerlijk paar.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter