De serie Temple vanaf 2 november op BBC First

Temple is een Britse medische drama van de zender Sky1. De serie ging in première op 13 september 2019 en is vanaf 2 november te zien op BBC First. Bekijk hieronder alvast de trailer voor de serie Temple.

Temple is het verhaal over Daniel Milton (Mark Strong), een getalenteerde chirurg wiens wereld op zijn kop komt te staan als zijn vrouw een levensbedreigende ziekte krijgt. Als alle gangbare opties voor een behandeling uitgeput raken, weigert Daniel de prognose te accepteren en op te geven. In plaats daarvan gaat hij samenwerken met een obsessieve maar verrassend vindingrijke zonderling – en samen zetten ze een ondergrondse kliniek op in het uitgebreide netwerk van verlaten tunnels onder het metrostation Temple in Londen.

Al gauw sluit Anna (Carice van Houten) zich aan, een zich schuldig voelende medisch onderzoeker wier verleden is verwikkeld met dat van Daniel, en Jamie (Tobi King Bakare), een jonge voortvluchtige bankovervaller. Daniel doet zijn best deze disfunctionele familie zo goed mogelijk te leiden terwijl zijn morele grenzen tussen het zijn van een echtgenoot, vriend en dokter op de proef worden gesteld. Maar al gauw wordt duidelijk dat hijzelf en zijn wanhopige acties er weleens de oorzaak van zouden kunnen zijn dat uiteindelijk alles instort. Hoe ver wil Daniel gaan om zijn stervende vrouw te redden?

Temple is een bewerking van de succesvolle Noorse tv-serie Valkyrien. Mark O’Rowe bewerkte deze Noorse productie tot een Britse versie. Samen met hoofdrolspeler Mark Strong is hij ook één van de uitvoerend producenten.

De hoofdrollen worden gespeeld door Mark Strong, Daniel Mays en Carice van Houten. Andere rollen zijn er voor Catherine McCormack, Lily Newmark, Tobi King Bakare, Wunmi Mosaku, Craig Parkinson, Chloe Pirrie, Ryan McKen, Siena Kelly, Claire Rushbrook.

Het achtdelige serie Temple is vanaf zaterdag 2 november om 21.00 te zien op BBC First.