Dean-Charles Chapman in Breathe van Andy Serkis

Dean-Charles Chapman in Breathe van Andy Serkis

Het regiedebuut van Andy Serkis, Jungle Book, is uitgesteld tot 2018. Dat betekent dat zijn tweede film, Breathe weleens eerder uit zou kunnen komen. Het lijkt er nu op dat hij Dean-Charles Chapman van Game of Thrones aan zijn cast toe kan voegen. Wat voor rol Chapman zal spelen is nog onduidelijk.

De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. De 28-jarige Robin Cavendish (Andrew Garfield) raakte zwaar verlamd na het overleven van Polio en was voor de rest van zijn leven afhankelijk van een ademhalingsapparaat. Hij weigerde de strijd op te geven, zelfs nadat hij een levensverwachting van slechts drie maanden kreeg. Met hulp van zijn vrouw Diana Blacker (Claire Foy) wist hij geld op te halen en nieuwe medische uitrustingen te testen. Als activist wist hij veel lichamelijk gehandicapten te helpen. The Cavendish Spencer Trust is voor een deel aan hem opgedragen.

Het script is geschreven door William Nicholson (Gladiator). Serkis zal de film produceren samen met Jonathan Cavendish, zijn partner van Imaginarium Studios.