Despicable Me 2 / Verschrikkelijke Ikke 2 succesvolste bioscoopfilm

Met meer dan 725.000 bioscoopbezoekers is de film Despicable Me 2/ Verschrikkelijke Ikke 2 tot op heden de meest succesvolle bioscoopfilm van het jaar. Dat maakte filmdistributeur Universal Pictures Internatonal (UPI) dinsdag bekend. De familiefilm in 3D heeft in Nederland meer dan 6 miljoen euro opgebracht. Het tweede deel van de animatiefilm Despicable Me is ook wereldwijd een groot succes. Het is de meest winstgevende film van Universal Studios in 100 jaar.

In Nederland draait de animatiefilm sinds 22 juni in de bioscoop. Deel 1 wist in Nederland 470.000 bezoekers naar de bios te trekken.

Gru (Steve Carrell), het duivelse meesterbrein, is terug en heeft zijn leven gebeterd en drie kinderen geadopteerd. Samen met zijn assistent en de kinderen beleven zij een nieuw avontuur, waarbij de Minions weer voor de nodige problemen zorgen. Een paar Minions zijn aan het lanterfanten wanneer ze een geluid horen buiten. In eerste instantie blijkt het een kat te zijn die ze bang maakt, maar vervolgens worden ze ontvoerd door een mysterieuze kracht.

Het scenario is geschreven door Cinco Paul en Ken Daurio. De Amerikaanse stemmencast bestaat uit Steve CarellKristen WiigBenjamin BrattRussell BrandKen JeongMiranda Cosgrove, Dana GaierSteve CooganMoisés AriasNasim Pedrad. De Nederlandse stemmen worden verzorgd door Jon van EerdKim van Kooten, Frank LammersPip Pellens, Javier GuzmanKee DerwigBeau van Erven Dorens, Tony Neef, Peter Blok en Isa Hoes. De animatiefilm Despicable Me 2 / Verschrikkelijke Ikke 2 wordt geregisseerd door Pierre Coffin en Chris Renaud.