Meer details over Guardians of the Galaxy

Tijdens de première van de Marvel Studios film Thor: The Dark World, sprak regisseur James Gunn over de film Guardians of the Galaxy. Hij vertelde dat Thanos een personage zal zijn in de film.

“Thanos is a character in our movie. He works with Ronan. In my movie Ronan works for Thanos, and Ronan is the main bad guy in our film.”

De rol van Ronan wordt gespeeld door Lee Pace, hoewel er nog geen acteur is voor de rol van Thanos. In de post-credits scène van The Avengers werd de rol door Damion Poitier gespeeld. Gunn vervolgde:

“We have a prison set that is 350,000 pounds of steel. Our sets are enormous. Anybody who knows me knows I really love the mix of practical and CGI effects and I carried that over into this movie. We have tons and tons of practical effects… I can’t wait for people to see it because it’s astoundingly beautiful.”

Guardians of the Galaxy gaat over een mix van personages die samen moeten werken om het universum te verdedigen tegen een vijand. In het heelal wordt onverbiddelijk jacht gemaakt op de onbezonnen avonturier Peter Quill, die een geheimzinnige bol heeft gestolen. Ronan, een machtige slechterik met plannen die het hele universum in gevaar dreigen te brengen, heeft zijn zinnen op de bol gezet. Om uit handen te blijven van de volhardende Ronan zit er voor Quill niets anders op dan een ongemakkelijke wapenstilstand aan te gaan met een viertal vreemde figuren.

De regie van de film is in handen van James Gunn, die het scenario samen schreef met Nicole Perlman. De cast bestaat uit Chris Pratt, Zoe Saldana, Bradley Cooper, Dave Bautista, Vin Diesel, Michael Rooker, Benicio Del Toro, Glenn Close, John C. Reilly, Lee Pace, Karen Gillan, Djimon Hounsou.

Guardians of the Galaxy draait vanaf 1 augustus 2014 in de bioscoop.