Diego Luna keert terug als Cassian Andor in Star Wars tv-serie

Lucasfilm en Disney’s Bob Iger hebben vandaag aangekondigd dat Diego Luna terug zal keren als Cassian Andor in een nieuwe Star Wars live-action serie. Hij zal wederom in de rol te zien zijn welke hij eerder speelde in Rogue One: A Star Wars Story. De serie markeert de tweede Star Wars serie voor Disney+, de aankomende streaming service.

De serie volgt de avonturen van rebellenspion Cassian Andor tijdens de vormingsjaren van de Rebellion en voorafgaand aan de gebeurtenissen van Rogue One. Het project is gepland om volgend jaar in productie te gaan. Luna vertelde:

“Going back to the Star Wars universe is very special for me. I have so many memories of the great work we did together and the relationships I made throughout the journey. We have a fantastic adventure ahead of us, and this new exciting format will give us the chance to explore this character more deeply.”

In Rogue One slaan een groep onwaarschijnlijke helden de handen ineen om de plannen te stelen van de Death Star, het ultieme vernietigingswapen van het Empire. Deze belangrijke gebeurtenis in de tijdlijn van Star Wars brengt gewone mensen samen die ervoor kiezen om buitengewone dingen te doen, en daardoor onderdeel worden van iets dat groter is dan zijzelf.