Dinosaurs is vanaf januari te zien op Disney Plus

Een van de meest gevraagde titels door fans komt naar Disney Plus. De ABC-serie Dinosaurs zal namelijk vanaf 29 januari te streamen zijn op Disney Plus. De reeks verscheen in 1991 en was immens populair bij peuters en kleuters in die jaren. De serie volgt de dinosaurussen Earl, Baby en de rest van de familie Sinclair die in de moderne wereld leven.

Dinosaurs Disney Plus

Dinosaurs op Disney Plus

Dinosaurs is een Amerikaanse komische fantasyserie van de zender ABC. De serie ging in première op 26 april 1991. De serie is het geesteskind van poppenmaker Jim Henson en bestaat uit 65 afleveringen.

Dinosaurs is een poppenserie over de familie Sinclair, een antropomorfe versie van een doorsnee dinosaurussengezin in het prehistorische tijdperk. De wereld van de Dinosaurs is een parodie op de hedendaagse maatschappij. Earl Sinclair is een 43-jarige megalosaurus en heeft samen met zijn vrouw Fran (een allosaurus) drie kinderen: de puberende tieners Robbie en Charlene en de baldadige, goed tegen een stootje kunnende baby Baby. Frans moeder Ethyl Phillips woont ook in het huis van de familie Sinclair.

Earl werkt bij boomzagerij Wesayso Development Corporation en komt met regelmaat in aanvaring met zijn tirannieke baas B.P. Richfield, een vleesetende triceratops. Earl is bevriend met zijn collega Roy Hess, een joviale tyrannosaurus.

De stemmencast bestond uit Stuart Pankin, Jessica Walter, Jason Willinger, Sally Struthers, Kevin Clash, Sherman Hemsley, Florence Stanley, Sam McMurray, Suzie Plakson, Christopher Meloni.

De serie werd geproduceerd door Michael Jacobs Productions en Jim Henson Television in samenwerking met Walt Disney Television en gedistribueerd door Buena Vista International, Inc. De personages zijn ontworpen door Henson-teamlid Kirk Thatcher.

Dinosaurs zal vanaf 29 januari te streamen zijn op Disney Plus.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter