The Director and the Jedi; een kijkje achter de schermen bij Star Wars: The Last Jedi 

Bekijk hieronder de trailer voor The Director and the Jedi, een documentaire over hoe regisseur/schrijver Rian Johnson Star Wars: The Last Jedi maakte. The Director and the Jedi ging in première op het SXSW filmfestival maar is straks ook te zien als extra op de Blu-Ray/DVD/VOD uitgave van Star Wars: The Last Jedi.

Een intieme documentaire die in het proces duikt van Rian Johnson, hoe hij het project instapt als regisseur die nieuw is voor het Star Wars-universum. Als een fan vanaf zijn kindertijd, wil hij de meest indrukwekkende Star Wars-film ooit maken. Terwijl hij de gigantische productie navigeert, op een schaal zoals hij nog nooit een film heeft gemaakt, ontmoeten we ook de cast en crew en zien hun individuele worstelingen tijdens het filmen, nemen afscheid van Carrie Fisher en verkennen de significantie van Rian Johnsons verrassendste beslissingen.

De documentaire werpt een blik op hoe het echt was om Star Wars: The Last Jedi te maken. Terwijl het hele team zijn opperste best doet, is vooral hun passie zichtbaar en wat voor een memorabele ervaring het is voor Rian Johnson als regisseur.

Star Wars: The Last Jedi werd geschreven en geregisseerd door Rian Johnson. De producenten zijn Kathleen Kennedy en Ram Bergman. Ook J.J. Abrams, regisseur van het voorgaande deel, zal betrokken zijn bij de productie. De terugkerende castleden zijn Carrie Fisher, Mark Hamill, John Boyega, Daisy Ridley, Adam DriverOscar Isaac, Andy Serkis en Gwendoline Christie. Nieuwkomers zijn Benicio Del Toro, Laura Dern en Kelly Marie Tran