Trans-docu Disclosure vanaf 19 juni 2020 op Netflix

Disclosure: Trans Lives on Screen is een documentaire uit 2020, geregisseerd en geproduceerd door Sam Feder. In deze documentaire geven bekende artistieke transgenders hun openhartige kijk op en analyse van de invloed die Hollywood heeft op de transgemeenschap. De film ging in wereldpremière op het Sundance Film Festival op 27 januari 2020. Disclosure verschijnt op 19 juni 2020 op Netflix.

Volgens een studie van GLAAD kent meer dan 80% van de Amerikanen persoonlijk niemand die transgender is. Dat betekent dat de meesten trans-mensen leren kennen op basis van de manier waarop ze worden afgebeeld in films en tv. Van uitvoerend producent Laverne Cox en regisseur Sam Feder komt Disclosure, een documentaire die meer dan 100 jaar transrepresentatie op het scherm beschrijft, van stomme film tot Dog Day Afternoon, The 40-Year-Old Virgin tot Pose.

In de documentaire worden de interviews afgewisseld met een schat aan beeldmateriaal van transgenders in de media. In de docu komen namen voorbij als Laverne Cox, Susan Stryker, Alexandra Billings, Jamie Clayton, Chaz Bono, Alexandra Gray, Yance Ford, Trace Lysette, Jazzmun, Mj Rodriguez, Angelica Ross, Jen Richards, Elliot Fletcher, Brian Michael Smith, Sandra Caldwell, Candis Cayne, Zackary Drucker, Lilly Wachowski, Ser Anzoategui, Zeke Smith en Leo Sheng.

Disclosure verschijnt op 19 juni 2020 op Netflix.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter