Disney gaat remake maken van Sister Act

The Hollywood Reporter liet onlangs weten dat Disney een remake van de komedie Sister Act maakt. Actrice Whoopi Goldberg, die de hoofdrol had in het origineel, is niet betrokken bij de remake. Kirsten Smith en Karen McCullah, verantwoordelijk voor Legally Blonde, zullen het scenario schrijven. Verder zal Allison Shearmur de film produceren.

Sister Act remake

Whoopi Goldberg, de Academy Award winnende actrice, speelt een pittige cabaretzangeres die is gedwongen te schuilen voor de mafia op een plaats waar zij haar nooit zullen zoeken: een religieus klooster. Haar oneerbiedig gedrag trekt een hele stoet trouwe volgelingen en voordat ze het weet heeft ze het nonnenkoor zonder muzikaal gehoor omgetoverd in een melodieus koor van swingende zingende zusters. Maar wanneer het koor laaiend enthousiaste recensies krijgt, komt haar geheime identiteit in gevaar!

De hoofdrollen werden gespeeld door Whoopi Goldberg, Maggie Smith, Kathy Najimy, Wendy Makkena, Mary Wickes.

De film haalde wereldwijd 232 miljoen dollar op en gold daarmee als een succes. Het vervolg, Sister Act 2: Back in the Habit, verdiende in de Verenigde Staten zo’n 57 miljoen dollar.

De films waren een basis voor de musical die in de Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en ook Nederland een groot succes was. Goldberg heeft ook een tijdje de rol van Mother Superior vertolkt in de gelijknamige musical.

Of het vervolg hetzelfde verhaal krijgt als het origineel, is niet bekend. De kans is in elk geval groot dat de algemene lijnen hetzelfde zullen blijven.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter