Disney maakt live-action remake van klassieker Bambi

Disney werkt aan een live-action remake van de animatiefilm Bambi uit 1942. Dit meldt Variety. Scriptschrijvers Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel) en Lindsey Beer (Sierra Burgess Is a Loser) zullen het script verzorgen.

De film maakt gebruik van dezelfde fotorealistische CGI die wordt gebruikt in Disney’s remakes van The Jungle Book en The Lion King om het verhaal te vertellen van het titulaire hertje dat bevriend raakt met een konijn en stinkdier.

Sinds Alice in Wonderland uit 2010 is Disney’s strategie om zijn geanimeerde klassiekers als live-action films opnieuw te bewerken zeer lucratief, met een omzet van meer dan $8,2 miljard wereldwijd. De studio vertoont geen tekenen van vertraging. Dit jaar zal Mulan van regisseur Niki Caro verschijnen, en de 101 Dalmatiërs prequel Cruella met Emma Stone.

De oorspronkelijke Bambi-animatiefilm was gebaseerd op het boek Bambi: Een leven in het woud. De Oostenrijkse auteur Felix Salten bracht in 1923 het verhaal uit over het hertje dat gescheiden wordt van zijn moeder.

Wanneer de nieuwe Bambi verschijnt is nog niet bekend.