Disney+ ontwikkelt serie adaptatie van Percy Jackson boeken

Nadat er twee filmadaptaties verschenen met over het algemeen gemengde recensies van fans, krijgt Rick Riordan’s Percy Jackson romanfranchise opnieuw een kans. De auteur heeft namelijk op Twitter aangekondigd dat een serie adaptatie momenteel in de maak is bij Disney+! Zijn aankondigingsvideo is hieronder te zien!

De boekenfranchise van Percy Jackson begon in 2005 met The Lightning Thief, wat een groot succes bleek te zijn en vier sequels voortbracht, The Sea of ​​Monsters, The Titan’s Curse, The Battle of the Labyrinth en The Last Olympian. Hierop volgden vijf supplementenboeken en graphic novel versies.

De eerste roman werd in 2010 geadapteerd voor het grote scherm door Chris Columbus (Harry Potter and the Sorcerer’s Stone) en met Logan Lerman (Hunters) in de hoofdrol. Hoewel de film over het algemeen gemengde kritieken ontving van zowel critici als het publiek, was het een kaskraker met een opbrengst van meer dan $226 miljoen op het budget van $ 95 miljoen. 20th Century Fox besloot vervolgens een sequel te bestellen. Deze verscheen in 2013 met de adaptatie van The Sea of ​​Monsters,  met de terugkeer van Lerman samen met Alexandra Daddario (We Summon the Darkness) en Brandon T. Jackson (Tropic Thunder). Net als zijn voorganger ontving het gemengde recensies van critici en publiek, met meer kritiek op de ontrouw en het versmelten van verhaallijnen uit de tweede en vijfde roman. Toch was de film een hit aan de box office, met een winst van $200 miljoen op een budget van $90 miljoen.

Een derde film in de serie gebaseerd op The Titan’s Curse was in ontwikkeling, maar na wegkwijnend in ‘development hell’ lijkt het alsof de film is stopgezet.