Disney Pixar’s Lightyear vanaf 15 juni 2022 in de bioscoop

Het oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear Lightyear verschijnt op 15 juni 2022 in Nederland in de bioscoop. Bekijk hieronder alvast een trailer. Dit gloednieuwe sci-fi actie-avontuur vertelt het achtergrondverhaal van Buzz Lightyear, de ruimteheld die als inspiratie diende voor het bekende speelgoedfiguur uit de Toy Story-reeks. In Lightyear volgen we Buzz tijdens een spannende missie in de ruimte.

Lightyear in de bioscoop

Het definitieve oorsprongsverhaal van Buzz Lightyear, de held die het speelgoed inspireerde. Lightyear volgt de legendarische Space Ranger nadat hij is gestrand op een vijandige planeet op 4,2 miljoen lichtjaar van de aarde, samen met zijn commandant en hun bemanning. Terwijl Buzz een weg terug naar huis probeert te vinden door ruimte en tijd, wordt hij vergezeld door een groep ambitieuze rekruten en zijn charmante robotgezelkat Sox. De komst van Zurg, een imposante aanwezigheid met een leger meedogenloze robots en een mysterieuze agenda, compliceert de zaak en bedreigd de missie bedreigen.

De stemmencast bestaat uit namen als Chris Evans, Keke Palmer, Dale Soules, Taika Waititi, Peter Sohn as Sox, Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez, Isiah Whitlock Jr.

De film is geregisseerd door Angus MacLane (Finding Dory) en geproduceerd door Galyn Susman (Toy Story 4, Ratatouille). De muziek in de Pixar-film is van Oscarwinnende componist Michael Giacchino, die onlangs ook de soundtrack verzorgde van Spider-Man: No Way Home.

De enorm succesvolle Toy Story franchise begon met de eerste film in 1995, geregisseerd door John Lasseter en geschreven door Joss Whedon, Andrew Stanton, Joel Cohen en Alec Sokolow. De film was de eerste speelfilm van Pixar en had rollen voor  Tom HanksTim AllenAnnie PottsJoan Cusack, Don Rickles, Jim Varney, Wallace Shawn, John Ratzenberger, John Morris en Erik von Detten.

De film Lightyear draait vanaf 15 juni 2022 in de Nederlandse bioscoop.

Lightyear Funko Pop

Ben jij  gek op Disney Funko Pops als Lightyear? Dan ben je bij Back To The Toys aan het goede adres! Zij hebben voor jou de allergrootste Lightyear Funko Pop collectie! Bekijk ze hier!

Lightyear Funko Pop

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter