Disney Plus is groot succes en groeit sneller dan verwacht!

Disney Plus had gisteren meer dan 60,5 miljoen betalende abonnees. Dit liet Bob Chapek, CEO van The Walt Disney Company, gisteren weten toen hij de financiële resultaten presenteerde over het derde kwartaal, dat eindigde op 27 juni. Hij liet weten dat de groei de oorspronkelijke begroting overtroffen heeft. Het bedrijf had oorspronkelijk ingezet op 60 tot 90 miljoen abonnees in 2024, maar dat doel is nu dus al behaald. Met het uitbrengen van Mulan als premium-titel op Disney+ hoopt het bedrijf nieuwe klanten te werven.

Disney Plus groei

Disney+ is in november vorig jaar gelanceerd. Het bedrijf kondigde in april al aan dat de streamingdienst de 50 miljoen abonnees had gepasseerd. De service kreeg waarschijnlijk kort geleden nog een extra boost dankzij de release van Hamilton tijdens het weekend van 4 juli.

Natuurlijk heeft de coronavirus pandemie de groei van sommige streamingdiensten versneld. Met name Netflix heeft in het meest recente kwartaal meer dan 10 miljoen nieuwe abonnees toegevoegd, waarmee het wereldwijde totaal op bijna 193 miljoen komt. Ook de andere streamingdiensten van Disney maken een groei door. ESPN+ is met meer dan 100% gegroeid tot 8,5 miljoen abonnees, terwijl Hulu met 27% is gegroeid tot 35,5 miljoen abonnees.

Nog een nieuwe streamer?

Daarnaast werd bekend dat Disney werkt aan nog een nieuwe streamingdienst. De nieuwe internationale streamingdienst verschijnt onder de naam Star en biedt content van ABC Studios, FX, Freeform, Searchlight en 20th Century Studios. Een soort Hulu dus, maar dan ook in andere landen. Meer informatie zal binnenkort volgen.

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter