Disney stopt met uitbrengen van catalogustitels op 4K blu ray

Ben jij een fan van Disney films op blu ray? Volgens The Digital Bits gaat Walt Disney Studios Home Entertainment de komende periode geen catalogustitels op 4K Ultra HD blu rays uitgeven. Voorlopig staan er enkel 4K-uitgaven gepland van nieuwe films die uit de bioscoop komen. Disney heeft dit gerucht nog niet bevestigd of ontkend.

Disney 4K blu ray

De site meldt dat ze vanuit meerdere betrouwbare bronnen uit de retailsector en de industrie heeft vernomen dat Disney een intern besluit heeft genomen om geen live-action content meer uit te brengen als uhd-blu-ray formaat. Het gaat hierbij dus om titels uit de Disney-catalogus alsook films uit de stal van 20th Century Studios. Content van Disney, Pixar, Star Wars, Marvel en huidige nieuwe bioscoopfilms zullen nog wel uitkomen op het 4K blu ray. Of dit besluit van Disney ook geldt voor reguliere blu rays, is niet duidelijk.

The Digital Bits meldt dat Home Alone en Hocus Pocus volgende maand nog wel worden uitgebracht in 4K, maar het plan om films uit de catalogus van Disney opnieuw uit te brengen wordt gestaakt. Er zou nog wel een uitzondering gemaakt worden voor de Avatar film(s). De 4K-edities van catalogusfilms zullen wel verschijnen op de verschillende platformen, zoals Disney+, Hulu en het in 2021 te verschijnen Star.

Een deel hiervan kan te wijten zijn aan de coronapandemie, maar het lijkt de vastberadenheid bij de leidinggevenden van de studio om zich te concentreren op het uitbouwen van Disney+, samen met een bijna volledig gebrek aan waardering voor de erfenis van de live-action films van zowel Disney als Fox.

Hoe zie jij de toekomst van de (4K) blu-ray uitgaven? Laat het ons weten in de comments!

VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, en Twitter. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

Nieuw series Netflix Instagram