Disney voegt waarschuwing toe aan The Muppet Show over negatieve stereotypen

Disney Plus heeft een inhoudswaarschuwing toegevoegd voor aanstootgevende content aan het begin van 18 afleveringen van The Muppet Show, die sinds vrijdag op het platform te streamen zijn. De disclaimer is om verschillende redenen aan elk van de afleveringen toegevoegd, waaronder een waarin Johnny Cash zingt voor de Confederate flag. De Confederatie was de groep van zuidelijke staten die tijdens de Amerikaanse Burgeroorlog vochten om de slavernij te behouden en de vlag wordt door velen gezien als een symbool van racisme. Ook episodes met komiek Steve Martin, acteur James Coburn en zangers Kenny Rogers en Debbie Harry vindt Disney problematisch.

De disclaimer:

“This programme includes negative depictions and/or mistreatment of people or cultures. These stereotypes were wrong then and are wrong now. Rather than remove this content, we want to acknowledge its harmful impact, learn from it and spark conversation to create a more inclusive future together.”

Alle vijf seizoenen van Jim Henson‘s The Muppet Show, de klassieke comedyserie uit de jaren ’70, zijn sinds vrijdag 19 februari 2021 te zien op Disney Plus. Dit is het streamingdebuut van de serie na bijna 40 jaar sinds het eindigde op CBS in 1981.

The Muppet Show op Disney Plus

De serie was van 1976 tot 1981 te zien op televisie. Er verschenen in die vijf jaar 120 afleveringen. The Muppet Show is gemaakt en geproduceerd door wijlen Jim Henson. De serie is een variété met Kermit the Frog, Miss Piggy, Fozzie Bear, Gonzon, Rowlf the Dog, Scooter, Animal, Walter en meer waar ze sketches en muzieknummers presenteerden. Het bevatte ook veel spraakmakende gaststerren zoals Steve Martin, Elton John, Julie Andrews, Liza Minelli, Diana Ross en Mark Hamill. The Walt Disney Company verwierf met succes de rechten op de Muppets-personages van Henson in 2004 voor een gerapporteerde deal van $75 miljoen.

The Muppet Show seizoen 1 t/m 5 verschijnt 19 februari op Disney Plus.VOLG ONS

Wil je de hele week op de hoogte gehouden worden van het laatste nieuws? Houd dan onze pagina in de gaten of volg Entertainmenthoek op Facebook, Instagram, Twitter en Pinterest. Zo blijf je op de hoogte van het laatste nieuws rondom je favoriete films en series.

FacebookInstagramPinterestTwitter