Disney werkt aan een live-action Hercules film

Walt Disney Studios werkt aan de volgende live-action remake van hun geliefde animatiefilms. Dit keer is het de beurt aan Hercules.

Jeffery Silver (The Lion King, Tron: Legacy) en Karen Gilchrist (The Lion King, The Mandalorian) zullen de film produceren. De verwachting is dat de film een bioscooprelease krijgt en niet een Disney+ original zoals Lady and the Tramp, Robin Hood en Lilo & Stitch.

De studio is momenteel op zoek naar een geschikte regisseur en blijkt een aantal grote namen op het oog te hebben. Disney overweegt weer een beroep te doen op Jon Favreau (The Lion King), het regieduo Joe en Anthony Russo (Avengers: Endgame) of Gore Verbinski (Pirates of the Caribbean).

Hercules verscheen in 1997 en volgt de godenzoon (Tate Donovan), die als baby werd weggekaapt door Hades (James Woods) en gedwongen werd onder de stervelingen te leven als half mens, half god. Nu hij een tiener is, moet Hercules zich op aarde bewijzen zodat hij waardig is om bij de goden op de berg Olympus te wonen. Met zijn moedige side-kick Philoctetes (Danny DeVito), moet Hercules leren hoe hij zijn kracht kan gebruiken om een ​​reeks kwaadaardige wezens te verslaan.

Het verhaal van de film is losjes gebaseerd op de Griekse mythe van Hercules. Het scenario van de film kwam van Ron Clements en John Musker. De soundtrack voor Hercules bestaat uit muziek geschreven door componist Alan Menken en liedtekstschrijver David Zippel. De muziek zal naar alle waarschijnlijkheid in de live-action adaptatie ook weer een rol spelen.