Disney werkt aan live-action The Hunchback of Notre Dame film musical

Quasimodo keert terug naar het witte doek. Disney werkt aan een live-action remake van The Hunchback of Notre Dame. Dit meldt Deadline. David Henry Hwang, de Tony-winnende dramaturg van M. Butterfly, zal het scenario schrijven. Musicalcomponisten Alan Menken (Beauty and the Beast, Aladdin) en Stephen Schwartz, (Wicked, Godspell en Pippin) die eerde de liedjes schreven voor de animatiefilm uit 1996, zullen wederom samenwerken aan de nieuwe film.

Josh Gad (Beauty and the Beast) zal de film produceren en, volgens de geruchten, de rol spelen van Quasimodo. Dit is echter nog niet bevestigd.

De nieuwe film zal gebruik maken van Disney’s eerdere film en de originele roman van Victor Hugo, maar, zoals het geval was voor de recente remakes van de studio,  zal er geen materiaal gebruikt worden uit de musicaladapatie.

The Hunchback of Notre Dame voegt zich bij een aantal andere bekende Disney-titels die in een nieuw jasje naar het witte doek komen. Later dit jaar verschijnen Dumbo, Aladdin en The Lion King in de bioscoop.